digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dünyada iyi kalpli insanlar az da olsa var. Ama dünyada kötü kalpli kediler kötü kalpli köpekler yok. Aradaki fark anlarsınız inşallah.

Ev kiralarken kontrat yapıyor musunuz? Bankalar borç verirken size senet imzalatıyorlar mı? Devlet imza attırmadan kimseye işlem yapıyor mu? Oy kullandığınızda parmağınızı mürekkeple boyuyorlar mı? Nerede kaldı iyi kalpli insanlar? Çocuk esirgeme kurumu var mı? Dünyadaki tüm toplumsal sistem insanın yalan söyleyeceği, sahtek@rlık yapacağı ve hatta çevrelerindeki öksüz yetim çocuklara bile sahip çıkmayacağı üzerine kurulmuş. İstisnalar kaideyi bozmaz çünkü bahsettiğiniz iyi kalpli insanlar toplumda hep istisnai kalmıştır.
'Dünya burası' müslümanlık inancına göre imtihan merkezi. elbette kötü ve iyi daima olacaktır.
Ama yaşadığımız ülkede iyiliğin hakim olması için bizden sonraki nesil için iyi bir örnek olabilmemizde bitiyor herşey.

Şahsi olarak benim fikrim 'ülkemizdeki vatandaşların' %80'lik kısım çok iyi insanlar.. vicdan,merhamet,vatan ve millet sevgisi oldukça yüksek insanlarımız var.
Ama kutsal kitabımız olan kur-an'da yazılı olan (İnnemel mû'minûne ihvetun) Müminler ancak kardeştirler ayetine uygun bir yaşam tarzımız kalmamış. İnsanlar
sadece kendi ailesi ve kendisini düşünüyor.
Aslında olması gereken nedir?
Bir müslüman tüm müslümanların dertleriyle dertlenmesi gerekir.
Örneğin ; Zenginlik konusunda ülkemizde çok zengin insanlarımız var , serveti belki 500 yıl yaşasa ve çalışmasa kendisine yetecek ama
yinede fakirlere zekat'ını vermiyor.

İnsanların genel olarak mutlu ve mesut olmaları için ülkemizde birlik beraberlik ve dayanışma en üst düzeyde olması gerekir.

Osmanlı devletinde faaliyetlerinin yürütüldüğü vakıflar oldukça fazlaydı ve her köşede -çeşmeler görüyörüz atalarımızdan kalan, şimdi kaç tane çeşme yaptırılıyor türkiyede hayır olarak?