Öncelikle iyi akşamlar, iyi forumlar değerli hocalarım. Bu biraz soru yönergesi gibi olacak, @Yeniceri; hocamıza danıştığım bu konu üzerine gelen üyelerin yorumlaralına göre forum kuralı belirlemeye çalışacaklar. Bu yüzden şeffaf ve dürüst bir şekilde katılmanızı tüm forum adına talep ediyorum.

Konu: Makale yazarı ve İçerik ihtiyacı olan kişiler arasında geçen ticaretlerde uygulanması bir zorunluluk haline gelen kurallar.

//
Dün gece saat 3 ila 4 arasında X hocamızın verdiği acil İngilizce makale ihtiyacı ilanı için hocamızla görüştüm ve işi X hocamızla anlaşıp aldım (Sesli ve yazılı referanslarımız olduğunu belirtip bazılarını göstererek veya göstermemizin mümkün olduğunu belirterek.) İşe bugün başladık, elimizdeki işler arasında aciliyeti olduğu için öncelik vererek anlaşılan 7 makalenin 2 tanesini bahsettiği şekilde gayet düzgün ve kurallı bir şekilde yazdık, SEO konusunda yetersiz dedi olmamış dedi üstüne bir de revize yaptık tekrar teslim ettik.

Fakat X hocamız, bu makaleleri kullanamayacağını belirterek, "Hocam afedersiniz ama siz SEO nedir bilmiyorsunuz galiba." diyerek kendi bahsettiği anahtar kelimelerin en az 5 defa geçtiği ve benzeri kelimelerinde sık sık geçtiği makaleyi kabul etmedi ve çalışmaya devam etmek istemediğini belirtti. Bizde zorla çalışalım diyemeyeceğimize göre tek kuruş para almadan işi bıraktık.

~Olay şu yani hocalarım Türkçe, İngilizce, Rusça veya başka herhangi bir dil hiç farketmiyor. Siz ortaya bir emek koyuyorsunuz hatta aciliyeti olduğu için günlük işlerinizde feragat edip makale yetiştirmek için gayret ediyorsunuz fakat bu şekilde tek kuruş dahi alamıyorsunuz bence bu adaletli değil. Tabii abuk subuk içerik hazırlayan herkes ücret alsin demiyorum lütfen yanlış yerlere çekilmesin... Fakat ya bir çözüm ya bir orta yol bulunması gerekiyor.

NOT: Bu yazıyı moderatörümüz @Yeniceri; hocamızın isteği üzerine, forumda yöneticilerin bu duruma bir karar çıkarması için açıyorum katılmanızı rica ederim. Herkese bol kazançlar.

++İçeriklerimizin ve yabancı dilimizin arkasındayız hâlen aklında şüphe olan hocalarım PM atarsa sunabilirim.