Engin07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yasal değil hocam, ben veya siz bir şey yapabilir miyiz derseniz hayır yapamayız. Tema yapımcısının yasal süreç başlatması gerekir sonuçta lisans ona ait ve kullanım hakkı veren kişi de bizzat yapımcısı. Yani ben Google yerine başkasına dava açamam sonuçta. Ha X kişisi bana lisanslı diye dağıtım izni olmadan bir kurulum gerçekleştirirse ve ben bir şekilde mağdur olursam ben X kişisine dava açabilirim bu durumda.

@Erhan; hocam bu duruma açıklık getirmişti geçtiğimiz günlerde.
https://www.r10.net/1077566323-post33.html

Hocam şimdi elements envato satışı yasak mı? Forumda hala 10 tema gönderim 30tl gibi konular var çünkü.
Konuyu inceledim çok doğru söylenmiş. Ama farklı birşeymiş gibi geliyor. Çünkü envato yasağı kaldırıldığında Elements Envato satışı kaldırıldı diye gündem bir konu açılmıştı.

Alpdagtas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorum net olarak şu arkadaş indiriyor türkçeleştiriyor ve bunu satışa sunuyor 100-200TL den bu suç mudur normalde evet ancak türkiyede hukuki bir süreç olmuyor nedeni kişiler yaptığı için örnek vericek olursak arkadaşım vbulletin kullandı lisansız uyarı geldi uymadı mahkemelik oldu demek istediğim olay şu bazı firmalar tema yapıp satışa koyar bazıları kişi olarak koyar ülkemizde olsa illaki sorun olur ancak Lisanslı tema yani Kültür ve Turizim Bakanlığı yada noter lisansından bahsediyorum ama türkiyede ne olursa olsun tema yapımcısı kişiyi şikayet ediyor ve ceza alıyor yurt dışında bir temanın türkçeleştirip satılması yasakmıdır yani hukuki bir suçmudur sormak istediğim tam bu gpl lisansı adı altında şu notlar ile satılıyor

bu nekadar doğru ? suç mudur sorun olur mu ileride
Sizin demek istediğiniz farklıymış öyleyse hocam ben yanlış anlamışım ama içimide dökmüş oldum.
Umarım tamamiyle önüne geçilir.