Hocam aynı fikirdeyim. Olması gerekenin o olduğunu söylüyorum. Ama demek istediğim şey wp tema 100tlye kuruluyor forumda. Bunun kaynağıda gpl lisans diye düşünüyorum.
Arkadaşta gpl lisans diyince oradan alıntıladım. Ben mi yanlış anlamışım bilmiyorum?
Ben foruma üye olduğum envato satışı yasaktı. Sonra yasak kaldırıldı. Aylardır bu şekilde sanırım?
Yasağın kaldırıldığı ana konuyu bulamadım ama bir konuda kategori moderatörünün yazdığı mesajı alıntılayayım.
Sorum net olarak şu arkadaş indiriyor türkçeleştiriyor ve bunu satışa sunuyor 100-200TL den bu suç mudur normalde evet ancak türkiyede hukuki bir süreç olmuyor nedeni kişiler yaptığı için örnek vericek olursak arkadaşım vbulletin kullandı lisansız uyarı geldi uymadı mahkemelik oldu demek istediğim olay şu bazı firmalar tema yapıp satışa koyar bazıları kişi olarak koyar ülkemizde olsa illaki sorun olur ancak Lisanslı tema yani Kültür ve Turizim Bakanlığı yada noter lisansından bahsediyorum ama türkiyede ne olursa olsun tema yapımcısı kişiyi şikayet ediyor ve ceza alıyor yurt dışında bir temanın türkçeleştirip satılması yasakmıdır yani hukuki bir suçmudur sormak istediğim tam bu gpl lisansı adı altında şu notlar ile satılıyor
Alıntı
Burada listelenen tüm öğeler üçüncü taraf geliştiriciler tarafından geliştirilir ve Genel Kamu Lisansı (GPL) şartları altında yeniden dağıtılır. GPL İndirmeleri, WordPress, WooCommerce, WooThemes, WP Rocket, YITH, Rocketgenius vb.Dahil olmak üzere üçüncü taraf geliştiriciler veya ticari marka sahipleriyle ilişkili değildir.
bu nekadar doğru ? suç mudur sorun olur mu ileride