Engin07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Serbest derken? Ne zaman serbest oldu ne kaçırdım 1 gün girmedim foruma. En son 2 gün önce bu şekilde doğrudan olmasa da satış yapan birisine tüm mağduriyeti gidermesi ve herkese lisans alması için uyarılmıştı?

3-5 tema kullanacaksanız yıllık $300 vermeyin. Sadece o temaların lisansını alın ve kullanın. Tek seferlik $49 ya da $59 artık kaç paraysa ödeyin ve kullanın.
Hocam aynı fikirdeyim. Olması gerekenin o olduğunu söylüyorum. Ama demek istediğim şey wp tema 100tlye kuruluyor forumda. Bunun kaynağıda gpl lisans diye düşünüyorum.
Arkadaşta gpl lisans diyince oradan alıntıladım. Ben mi yanlış anlamışım bilmiyorum?
Ben foruma üye olduğum envato satışı yasaktı. Sonra yasak kaldırıldı. Aylardır bu şekilde sanırım?

Yasağın kaldırıldığı ana konuyu bulamadım ama bir konuda kategori moderatörünün yazdığı mesajı alıntılayayım.

grafiking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuç olarak ödemesi yapılıp sınırsız ya da kotalı indirme hakkı elde edilerek burada nakde çevriliyorsa, sorundan ziyade faydalı bile sayılabilir. Ödeme yapılmış bir hesap üzerinden; ücreti karşılığında verilen hizmeti alarak burada sunuluyor, yani üreten kişiye gerekli pay ödeniyor diye düşünüyorum.

Tekrar satışa çıkarılması etik mi? Bilmiyorum ancak birçok kişinin yüksek meblağlı, fuzuli paketler yerine ihtiyacı kadar tekil içerik almasına olanak sağlıyor.

Konuyla ilgili, stock ve element siteleri içerik satışları için "yasal uyarı gelmediği sürece sorun yok" bilgisi almıştım ancak netleştirmek gerekebilir.

Alpdagtas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu amacını yitirdi arkadaşlar ben burada bu işin yasal olup olmadığını yada yasal olarak ne yapılmasını soruyorum sizlere saçma sapan lütfen konu dışı yorumlar yazmayın

sizde hizmet veriyorsunuz ancak vatandaşın birisi tema satış sitesi açmış ve temalar hepsi nu-ll-ed dediğimiz şekilde oradan buradan toplama sizce bu nekadar doğru ve anlamış değilim bu işin Hukuki süreci yokmudur ?
Ben sizinle aynı fikirdeyim hocam tekrar söylüyorum.
Dediğiniz gibi bende aynı şeyi sağlıyorum. Ama o siteleride etik bulmadım.
O tarz satış yapan çok site gördüm bence hoş değil. Ama en çok dikkatimi çeken şu olay olmuştu.
Forumdan birisi 1 aylık envato üyeliği alıp sitedeki bütün temaları arşivleyip forumda tek tek temaları koyup her birinin yanına 5tl yazmıştı.
Ben bu hizmeti sağlıyor olmama rağmen forumda bunların satışının yasaklanması taraftarıyım. Ama bahsettiğiniz gibi sitelerin önüne geçmek daha verimli bir adım olacaktır.