EnesTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevap için teşekkürler hocam yani şuan üniversiteye mutlaka gitmem gerektiğini öneriyorsunuz.
4 yıllık bilgisayar mühendisliği için çabalayacağım zaten bilişim ile alakalı bölümden mezun olduğum için ek puan veriliyor.

4 yıl sonra tekrar bu işin araştırmasına gireceğim.

bu arada yabancı dil için önerdiğiniz bir şey var mı? siz öğrenmek için ne gibi yol izlediniz
Ben öğrenmek için ekstra bir yol izlemedim, lisede haftada 30 saatten fazla İngilizce ders ve tüm sayısal dersleri İngilizce olarak gördüğüm için öğrendim. Almancayı da lisede temel seviyede öğrendim, gittiğim zaman da geliştirdim. Evden öğrenmek istersen düşük seviyede hikaye kitapları alıp onları yavaş yavaş okumanı önerebilirim.
Üniversiteye gitmeden de birçok şey yapılabilir ama kendini geliştirmene bağlı her şey. Üniversiteye gitmezsen kendini belli bir yolda tutma şansın azalır, gidersen o yolu daha uzun süre takip edebilirsin, belli bir hedefin olur ve kafana esince değiştirmezsin. Bilgisayar mühendisliği benim üniversiteye başladığım yıllarda populerliğini kaybediyordu (10 yıl önce). Yazılım, robotik vb. bölümler daha iyi olur sanırım.