En az toplam hesabınıza giren tutarın %50'si gibi bir tutar üzerinden KDV ve kalandan da gelir vergisi isterler.
Bunların üzerine gecikme ve usülsüzlük cezası da bindirebilirler.
Kayıtsız işlem yaparken bu riskleri alıyorsun.
Ayrıca hesabına giren 100 liranın 95 lirasının masraf olduğu da komik bir hikaye.
Bir mesajında ayda 1000 lira kalıyordu diyorsun başka mesajında %95 masraf diyorsun. Bu durumda 20 binde 19 bin masraf bin lira kar oluyor.
Buna inandıramazsın maliyeyi. Sen onu %50 si masraf gibi daha kabul edilebilir bir orana sok.
Ayrıca hesabından masraf olarak göstereceğin tutar vergi mükellefi olmayan birine aitse o da incelemeye girebilir

Yani eşine dostuna arkadaşına gönderdiğin paraları masraf gösterme bu şekilde o kişinin de ticari gelir elde ettiğini iddia etmiş olursun.
Vergi kaydına geçip geriye dönük fatura kesemezsin. Geriye dönük kesebileceğin fatura da 45 günle sınırlıdır.
Bir şeye itiraz edebilmen için elinde kanıt ve hak olması gerekir.
Benim şirketim var ve ben geçen sene maliyeye beyan etmediğim bir faturayı bu sene beyan ettiğimde bu fatura geçerli sayılmıyorken, sen hiç vergi kaydı açmadığın halde geçmiş dönemlerde yaptığın ödemelerin dekontlarının gider kaydı sayılacağını zannetmemelisin.
Bir muhasebeciden danışmanlık al hatta gerekirse bir muhasebeci ile git maliyeye.
Kendini acındıracak makul bir hikaye anlatmalısın.
Çünkü ceza tutarı için bir pazarlık ve ikna süreci olacak.
Geçmiş olsun.