Hocam belki bi fikir olması açısından yazmak istiyorum. Bende defalarca bırakmayı denedim ve defalarca başarısız oldum daha sonra 2016 yılbaşında dedim ki 13 ocak 2016 da bırakacağım ve bir daha hiç içmeyeceğim. O gece 23:59'a kadar arka arkaya belki 5-6 tane yakmışımdır. Ama saat 00:00 olduğu andan itibaren camdan son kez bakıp sigarayı söndürdüm. O gün bu gündür 1 kere bile içmedim. İlk başlarda sigara içilen ortamlardan ve sigara içtiğim arkadaşlarımın yanından uzak durdum. yaklaşık 15-20 gün bu tarz kişilerle arama mesafe koydum. ve gün gün sizin bu açtığınız konu gibi blog tuttum. Sizde farketmişsiniz ki zaman bir şekilde geçiyor. Aylar geçtikten sonra ara ara öyle güzel ortamlara gireceksiniz ki ulan burada bir sigara içilir he diyeceksiniz işte sakın orada aldanıp bir duman dahi olsa almayın. Eğer alırsanız bilin ki her şey başa dönebilir. Eğer buna dikkat ederseniz ilk aylarda o sigaranın biriktirdiği pisliği attıkça kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Şansınız bahtınız açık olsun.