zcrious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimsenin ekmeğiyle oynadığım yok, ticari zeka adı altında yağmacılığı meşru kılmak bana ahlaki olarak hiç mantıklı gelmiyor. Merak etme ben oyuna para verip alanlardanım, senin tabirinle "enayi" olanlardan. Zamanında Amazon Türkiye'de yokken yurtdışından alışveriş yapan Türklere epey avantajlar sağlıyordu, ücretsiz kargo ve indirimler gibi. Sonra bunu farkeden donanımhaber ölücüleri ne yaptı? adamların iyi niyetini suistimal edip bütün avantajları sömürdü. Olayın içinde olan bilir. Sonrasında Amazon kökledi kargo ücretlerini, müşteri hizmetleri ise yıldı bizim çok zeki ve kendini uyanık olarak gören kardeşlerden. Eskiden Türkiye'ye gönderdikleri çoğu ürünü artık göndermiyorlar bile. Müstehak mı evet.

Neyse, sözün özü yarın öbur gün Epic Games bu gibi "koleksiyoncu" arkadaşlar yüzünden Türkiye'ye ambargo uygulayıp ücretsiz oyun dağıtımını keserse sen dahil çoğu kişinin kulağı çınlar. Benim için sorun değil, ben oyunumu alırım oynarım. Sonra siz üzülürsünüz. Ayrıca amacım polemik yaratmak değil, kendi doğrularımı dile getiriyorum.
siz kendi doğrularınızı dile getirmiyorsunuz, başkalarına dayatmaya çalışıyorsunuz. Önce fırsatların ne olduğunu ve nasıl değerlendirileceğini bilmeniz lazım. Fırsattan yararlanmakla ölücülüğü birbirine karıştırmayın. Epic Games, tüm eski/yeni kullanıcılarına "GTA V" oyununu ücretsiz vermeyi vaat etti mi? Etti. Verdi mi? Verdi. Bunu fırsat olarak görüp kendi çıkarını düşünmenin neresi ahlak dışı? 1 Hesabımda olabilir 100 hesabımda. Belki çevreme dağıtacağım, belki bu kampanyadan haberi olmayanlara çok cüzî miktardan sağlayacağım? Size ne oluyor da, bu konuyu yabancı şirketlerin ambargo uygulamasına bağlıyorsunuz? Steam'da 350'den fazla oyunum var hepsini indirimlerde tek tek cebimden karşılayarak aldım, buna GTA 5 ve DLC'si dahil. Epic Games'in böyle bir fırsat yaratacağını bilseydim alır mıydım? Neden alayim ki ortada yararlanabileceğim fırsat varken? Geç oynarım, ücretsiz oynarım çok da önemli değil.

Sözün özü herkesin kendine göre doğruları var. Önemli olan kimsenin kimseye kendi doğrularını dayatmaması.

Not: Amazon gider, başkası gelir firmanın kendi kayıbı. Netflix 1 aylık ücretsiz denemeyi kaldırdı da ne oldu; Blu Tv, Puhu Tv gibi uygulamalar kullanıcı kazandı.