Merhabalar. Üniversite öğrecisiyim, kykdan kredi alıyorum. Temmuz ayının kredisinin 9 Temmuzda yatması gerekiyordu normalde ama yatmadı. Başka kredisi yatmayan var mı bu forumda? Birçok arkadaşıma sordum herkesinki yatmış. Hesabıma birkaç farklı kişiden toplamda 200-300TL tutarında para girişi olmuştu (ki bunlar da mayıs ayından önce) , onlardan dolayı kredi kesilmiş olamaz değil mi? Hiçbir sms mail vs. de gelmedi.

Düzenleme: Kredim kesilmiş, tekrar yatmayacak ve başvursan da tekrar kredin onaylanmaz dediler. Kesilme nedeni de şu:
-2 yıl önce yatay geçiş yapmıştım, 2 üniversitenin öğrenci işlerine sordum kyk kredisiyle ilgili bir şey yapmam gerekiyor mu diye. Gerek yok dediler. Öyle değilmiş bunu kykya bildirmeliymişim. Bildirmediğim için kesildi kredi.

Ödemeleri de bu ay ekimde başlıyor. Erteleme şansım var mı bilmiyorum, yoksa zaten ödeyemeyeceğim için faize binerek ertelenecek.

Yeni soru: Kesilen krediye itiraz etme şansım, tekrar kredi alma şansım var mıdır?

Bu yıl 4.sınıfa geçtim. Tus dershanemin taksitleri başlayacak. Abim de tıp okuyor onun da dershane taksiti başlayacak. +Seneye kardeşim üniversiteye başlayacak. Zaten yüklü bir gider oluyor bunlarla bir de kredim kesilirse oldukça zor bir duruma gireceğim.