ismaildondu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pasif olmayın hocam bende lise son sınıf öğrencisiyim bizim mat hocasıda o tarz şeyler yapıyor yok işte bu tenefüse çıkmayacaksınız tarzı kapıyı aç çık öyle bir dünya yok
Kesinlikle pasif olmayın bence de, eğer bir haksızlığa uğradığını düşünüyorsan yasal yollardan hakkını ara. Ver dilekçeni, şikayet et yedirme hakkını. Kesinlikle doğru.
Öğretmen de aynı yolu izlemeli ama.
Okula geç kalmanın yaptırımı nedir net bilmiyorum ama muhtemelen uyarıdır.
Öğretmen tutanağı tutar disiplin kuruluna sevke eder.
Disiplin kurulu en fazla uyarı cezası verir.
Tekrarında yine aynı şeyi yapar, ama bu sefer yaptırım uyarı olmaz bir üst ceza kınama verilir.
Yine takrar edersen bu sefer uzaklaştırma alırsın.
Bir kez daha yaparsan bir uzaklaştırma daha alırsın. Ve muhtemelen devamsızlıktan kalırsın veya okulunu değiştiriler.
Yasalar böyle diyor ben demiyorum.
Gelelim öğretmene ne olur;
kimse kimseyi özgürlüğünden alı koyamaz. Aam devlet kendinidaha sıkı korur, sistemin işlemesi için yasalar da bu şeklide yapılır.
Öğretmenin bir özgürlüğü kısıtlama durumu var mı yok mu bakılır muhtemelen bu bir özgürlükten alıkoyma durumu değildir.
Açar hemen kanunu,kanun der ki, öğretmen veya idare dersi okulu disiplini sağlamakla gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Disiplini sağlamak için gerekli tedbir alınmıştır der olay biter.
Sen aldığın cezalarla kalırsın. Hakkını aramak için önce kendin haklı olacaksın. Sonra tabiki pasif kalmayacaksın, arayacaksın hakkını sonuna kadar.