Bir öğrenci derse geç kalsa en fazla derse alınmayabilir. İzin kağıdın varsa da almak zorunda. Onun dışında ceza gibi bir yaptırımı ilk sizden duyuyorum.
Eski okulun pandemi nedeniyle kapandığı için yeni okula kayıt oldum ve okulda resmi olarak açılmadığı için izin belgesi vs maalesef yok.
Bizim okulda da bu tarz cezalar oluyor. Özel mi?
Evet mecbur şekilde özel de okuyorum.
Yok öyle bir şey çıksaydın
Hocam inanın ki ben de çok isterdim fakat telefonlar okul girişinde toplandığı için çıkarım fakat telefon içerde kalır.
Kanunen var mıdır yok mudur bilmem ama eğitim doğasında olan bir şey eğitmenin inisiyatif alması. Özellikle Almanya'daki futbol altyapıları tamamen bu tarz katı inisiyatifler ile başarıya ulaşıyor. Tabii bunu ülkemizde ,maalesef ki, kötüye kullanan hocalar olsa da sizin durumunuzda hocanın kötü bir niyeti yoktur diye umuyorum.
Hocam kesinlikle kötü niyet aramıyorum ama yapılan davranışın ve verilen cezanın haksız olduğunu düşünüyorum, ne kadar itiraz etsem de nafile maalesef.
Okulda verilecek ceza, okulun disiplini kuruluyla verilir. Bir öğretmen keyfe, keder bir öğrenciye ceza verme yetkisi, hakkı bulunmaz hocam. Ceza verilmesi için bir mekanizma ve bu mekanizmayı denetleyen bir heyet olması gerekir. Ancak Türkiye'de öğretmen - öğrenci ilişkisi biraz daha samimi olmasından kaynaklı pek umursanmıyor, bu durum.
Evet maalesef ki durum böyle, okul resmi açılış yapmadığı için konular anlatılmıyor, sadece test çözümü yapılıyor oda isteğe bağlı şekilde öğrenciler gidiyor, fakat okul halen açılmamışken ve böyle bir ceza yemem pek de hoşuma gitmedi açıkcası çünkü 50 dakika test çözüp 10 dakika mola veriyorum o 50 dakika yı günde 5 defa tekrarlıyorum ve beyin bir yere kadar yanıyor akşam eve geldiğimde birşey düşünemiyorum.
Merhaba;
Bu şekilde bir ceza duymamıştım ancak olumlu olduğunu düşünüyorum. Geç kalınmaması için küçük bir teşvik olmuş, psikolojik olarak etkilemiş olabilir ancak olumlu düşünmeye çalışın. Geçmiş olsun...
Test çözümü tabii ki iyi fakat böyle bir ceza verilmesi kafamı karıştırdı.