dnaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet , hocam konu sahibi de sizin gibi kendini ifade etseydi daha güzel olurdu, bakın siz ne güzel yazmışsınız, zaten kimse konu sahibinin insanların ölmesine ve haksız tutuklamalara kizmasina bir şey dememiş , dikkat edin konunun farklı yerlere çekilmesi tepki çekmiş. İnanın kendi mesleğimi makine muh. birakmamdaki sebeplerden birisi de insanların gözümün önünde yaşadıkları. Ama patronlar asla kaybetmiyor , sırf yalan söylemedim diye yüzüme karşı gerekirse yalan söyleyeceksin denildi ve işten ayrıldım ama bunların İslam ile Müslümanlık ile inanın alakası yok, aksine İslam insanı en yükseğe koyar.
Hocam ne kadar kızsak da, ne kadar ne alakası var desek de olaylar dönüp dolaşıp dolaylı yoldan da olsa Müslümanlığa dayanıyor. Biliyorum bu yazdıklarım belki benim inanıcımı ve Müslümanlığımı zedeleyecek ama maalesef ki öyle.Şimdi diyeceksiniz ki ne alakası var. Dinler insanların hayatlarını düzene sokmak için, ayrıca bir yaratıcının varlığını bildirmek için vardır.Yani hedef aldığı kitle insanlardır değil mi? Nasıl oluyor da, dinler tarihinde veyahut tarihte binlerce peygamber gelmesine rağmen ve hepsi aslında ortak bir paydayı yaydığı halde, geldikleri dönemde de ileriki dönemlerde de istenilene hiçbir zaman ulaşılamıyor? Bir süre şaşalı bir dönem yaşanıyor ancak çok değil 10-15 sene içerisinde(sallama bir sayı söyledim) her şey eski kötü ve bataklık haline geri dönüyor?Nasıl oluyor da her dönemde hurafeler,yalanlar,yoldan çıkmışlıklar hat safhaya ulaşabiliyor. İnsanın yapısı bozulmaya ve yozlaşmaya çok yatkın bunu zaten biliyoruz. Ama o kadar peygamber,o kadar ilahi kitap geldiği halde nasıl her şey yoluna girmiyor. Umarım dediklerimi güzel bir üslüpla düşünürsünüz ve yobaz bireyler gibi hemen savunmaya geçmezsiniz. İyi günler dilerim.