Hocam bu millenicomun kendi modemi mi? Markası ne bana tılgın takılacağını söylediler. Bu tılgına benzemiyor da
Hocam tılgın vs. olup olmadığını bilmiyorum ama evimde fiber internet var, bu modemin eve fiber girişinin orada da alttaki resim gibi bir alet daha var.
Bende ping sorunundan dolayı 2 aydır hergün arayıp arıza kaydı bildirmekten gına gelmişti, en sonunda türk telekoma başvurdum. Millenicom'un interneti kötü olduğunu düşünerek.
Adam geldi, arızadan dolayı değiştiriyorsanız modemi değiştirelim o zaman boşu boşuna geçiş yapmayın dedi, ben de tamam o zaman dedim. Modemi değiştirdim.
İlk 1 hafta modem belli bir ısıya ulaşmadı sanırım, o yüzden hiçbir sorun yaşamadan kullandım. 1 hafta sonra yine aynı sorunlar baş gösterdi.
Dün de şansa, acaba bu modem ısındığı için böyle yapıyor olabilir mi dedim, evdede laptop altlığı vardı soğutucu. Onu koydum altına, modem şimdi sanki hiç açılmamış gibi soğuk.
2 gündür ne ping sorunum kaldı ne de bir dalgalanma. Fiber altyapıda ping sorunu varsa yüksek ihtimalde modem kaynaklı oluyor. Bu modemler de aşırı ısınmadan dolayı böyle bir arıza verebiliyor.