Arkadaşlar merhaba, belki benzer durumu tecrübe eden vardır diye konu açtım burada.
Babaannemin engelli raporu ile araç alımı düşünüyoruz(suv falan değil ha, kçı kırık i20). Aracın ödemesini torunu olarak ben yapacağım fakat doğal olarak aracın da bana kalmasını istiyorum. Babaannem sağ iken aracı baba bırakabilir mi? Çocukları (yani babam hariç 3 amcam) beni zora sokacak kanuni bişey yapabilir mi?
Not: Bayiyi aradığımda avukat aracılığıyla sağ iken sana miras bırakılacağına dair işlem yapabileceğim söylemiştir.
Bu konularla babam ilgilenir gide gele bende öğrendim. Aracı satın alırken babaannenin üzeirne satın alacaksın. Yani yasal olarak araç babaannenin olacak parayı kimi verdiği önemli değil. 5 sene sonra babaannenize Allah uzun ömürler versin eğer vefat etmezse üzerinize aracınızı(ehliyet sahibi ise) normal satış işlemleri ile sorunsuz alabilirsiniz. Yaşlılık nedeni ile beyinsel hastalıklar gibi durum var ise mahkeme kararı gerekir o da çok zor genelde satılsa bile faturalarını isteyerek babannenize harcama yaptığınızı kanıtlamanız gerekir. Bunu geçtik 5 sene içerisinde babanneniz vefat ederse mal çocuklarına miras olarak düşer. Hiçbir yasal yaptırımda bulunamazsınız. Ama ben aldıydım falan filan yemez. Eğer babannenizin çocuklarına güveniyorsanız girişin. Şöyle de yapabilirsiniz, araç 100bin lira atıyorum ötv indirimi ile 70bine aldınız. Azıcık durumu toparlayı adınıza satış çıkartırsınız 5 sene dolmadığı için devlet sizden ötvsini ister o zamanda ötvsini öder alırsınız.