- benimde geçen ay sınırlama yemişti hesabım, sınırlama yiyen hesapta reklam birimlerini sildim, 4-5 günde kalktı uyarılar.
- sonra uygulamalar 15 gün falan reklamsız kaldı (ironsource entegrasyonu ile uğraştık baya uzun sürdü).
- 1 hafta önce ironsource entegrasyonlu sürümleri mağazaya gönderdik (admob, facebook audience, unity ads ve standart olarak ironsource ağları kurulu şekilde)
- bu kez eşimin adına olan admob'u kullandık, reklamlar 1 uygulamam hariç diğerlerinde sıkıntısız çıktı (o uygulamadan dolayı sınırlama yedi o halde) ki bu güne kadar, bugün eşimin hesapta sınırlama yemiş. o reklam çıkmayan uygulamamda da 0 değil di gösterim, günde 3-5 gösterim yapıyordu.

ama sıkıntı var mı yok, çünkü artık mediation sistemi kullanıyorum, admob sınırlama attı ancak uygulamalarımda diğer ağlardan reklamlar tam gaz gösterilmeye devam ediyor.

mediation sistemine geçmek zahmetli, entegrason işi baya zor (en azından unity'de öyle oldu), tr'de 3 kişiye verdim işi yapamadı iade etti, biri de kabul etmedi işi hiç, hepsi de forumda aktif iş yapan unityci arkadaşlar. + 1 pakistanlı aldı yapamadı işi, en son başka bir pakistanlı becerdi. yani gösteriminiz az ise çok uğraşın denecek bir durum değil ironsource vs., admob mediation kullanabilirsiniz, onun entegrasyonu kolay. (ben admob'dan banlanma durumunda hesaba giremediğin için ne olur ne olmaz diye admob mediation tercih etmedim, ayrıca admob'dan banlanırsak diğer ağlardan reklam gösterilmeye devam edecek mi, yoksa admob diğer ağlara istek göndermeyi ve gösterim yapmayı durduracak mı bilgim olmadığı için admob mediation kullanmayı tercih etmedim.)

ayrıca admob, facebook audience, unity ads networkleri içerisinde en iyi performansı facebook audience gösteriyor (uygulamalarım genelde avrupa ağırlıklı ziyaretçiye sahip). ancak facebook audience tr'ye ödeme yapmıyor henüz maalesef, payoneer, transferwise'a euro hesaplarına da ödeme alamıyorsunuz, çünkü ödemeyi sadece usd olarak yapıyor. payoneer usd hesabı girmeyi de denemedim, çünkü payoneer usd hesabı girersem adresi abd seçmem lazım, bu kez de muhtemelen abd faturalandırma bilgileri sağlamam lazım (vergi formu, sosyal güvenlik no vs). neyse ben zaten yurtdışında yaşadığım için bulunduğum ülkeye ödeme alabiliyorum face'den.

benim sınırlama hikayemde böyle...

yumurtalarınızın hepsini tek sepete koymayınız. hele o sepet google'a ait ise.