fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
allah mesut etsin👍
ağız tadıyla evinizde oturun
Amin hocam teşekkür ederim sağolun

KarmaDijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben mobilyayı nakit olarak aldım. her şeyi ile 30.000 lira tuttu. beyaz eşya aynı şekil arçelikten elden taksitle aldım, 13.000'de o tuttu. benim evimde hemen hemen 20 metre cam var. bu yüzden tülüm perdem 9.000 tuttu. avizeyi henüz almadım. ıvır zıvıra da 10.000 lira gitti. kirayı 1 yıllık peşin verdim 12.000
Sizinde ev harcamalarınız benimki gibi aşağı yukarı hocam ister istemez gidiyor bu kadar piyasa böyle 5 10 bine ev düzenler hikayede kalıyor bana göre

Oguz11 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah yardımcınız olsun bana göre bu piyasada fiyatlar gayet normal ancak tatil fiyatınız 10 bin tl çok ve avizelere de çok para vermişsiniz.
Hocam pandemiden dolayı tatili önceden ayarlamadım ki düğün bile olup olmayacağı belli değildi 1 haftalık tam anlamıyla tatil olacak şekilde fiyatlar aşağı yukarı böyle çıkıyor kıbrısa gideceğim uçak vs hesaba katmıyor kimse kıbrıs olarak bilmediklerinden Pahalı gelebilir

Dark_Mark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah mutlu mesut etsin hocam. Ağzınızın tadı kaçmasın inşallah, güzel mutlu bireyler olursunuz.

Ben de boşanma arefesindeyim, mutlu şekilde evlendik severek de evlendik. Evi düzdük ettik, 100K'ya yakın eve gitti. Baştan sona yeniledim, sonuçta babadan miras kalacak. Kendi evimiz kirada değiliz, arabam altımda, her şeyim vardı. Ne oldu bir boşanma davası her şey yerle bir oldu maalesef. Şimdi de kiraya çıkalım oldu kız tarafından.

Nacizane tavsiyem; özellikle kızın ailesinin müdahale etmesine ve karışmasına engel ol. Kız aileleri maalesef her şeye burnunu soktukları için boşanma davaları çok olmaya başladı.
Allah yardımcın olsun hocam evlilik zor boşanmak arkada aile bırakmak çok çok zor. İnşallah daha mutlu huzurlu olursunuz. Aileler önemli ister istemez ailelerlede evlenmiş gibi oluyorsunuz. Ama dediğim gibi şükür çok iyi anlaşıyoruz aileler arasında zaten 700-800 km var biraz da o konu da rahatız

Tekrardan Allah yardımcın olsun hocam güzel dileklerin için teşekkür ederim

Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lüksden uzak duruldu demişsiniz ama 10k tatile vermişsiniz. Ben defalarca tatile gittim kız veya erkek arkadaşlarımla ama hiç bir zaman 10k ödemedik.
Bende defalarca tatile gittim hocam ama bu tatil farklı. 7 günlük tatil kıbrıs tatili uçak bileti vs 10k tutuyor. Tutmaz diyen yalan söyler piyasadan haberi yoktur.

GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes bodoslama 60k altına oha yuh çekmişte altını takip etmiyormu bu arkadaşlarımız yahu 7 bilezik yap 1 set yap vs zaten o fiyata geliyor. 1 bilezik yapıp düğüne çıkmayacaksın fiyatlar belli zaten abartı bir durum yok. Evlenmeyen bekar arkadaşlar yada 10 sene önce evlenen arkadaşlar altının gramını 50tl sanıyor sanırım

Mutluluğun daim olsun Allah bir yastıkta kocatsın inşallah. 2k kira nerede hocam yer olarak. 10k tatil fazla geldi açıkçası TR'de yapacaksanız. Max 6 - 7k ya güzel tatil yapabilirsiniz tabi erken rezervasyonla, siz düğüne 1 ay kala alıyorsanız normaldir.
Allah razı olsun hocam teşekkür ederim tatil yeri kıbrıs hocam uçak bileti vs dahil paket şeklinde birde pandemiden dolayı haliyle geç rezervasyon yaptık. Teşekkür ederim güzel dileklerin için

Serkanalaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lüksten kaçınıldı diyorsunuz ama tatil, avize, salon ve kira konusunda abartmışsınız

Tatil şu aşamada değil de ilerleyen zamanda ekonomik sıkıntılarınızın bittiği zaman düşünülebilirdi

Avize yerine normal uygun bir aydınlatma kullanılabilir.
Salon kısmına bir şey diyemem, belediyelerin evlendirme dairesi var 300-500₺ gibi bir miktar verip yapabilirsiniz.
Kira konusunda 2.000₺ kira diyorsunuz ne kadar maaş alıyorsunuz ki o kadar kira vereceksiniz ?
2.000 kira, 1.500 mutfak harcaması, 600₺ faturalar, ki giyim ve diğer harcamalar da hariç. Ekstra ayda 1.000 de öyle gider etti size 5.100 😊
Kira konusunda konumunuzu bilmiyorum ama bu saydığınız liste çok fazla 😊
Abi sen çok ince dokumuşsun evlendirme dairesi doğrudur 300-500 oda nikahı zaten te o şekilde düşünecek olsaydım benim 10 bin masrafım olurdu. Düğün salonunu çok uyguna ayarladık abicim zaten 6 bine tuttuk salonu. Tatilde işlerimizden dolayı 3-4 yıl tatile gidemeyebiliriz hazır zamanımız varken yapmak istedik.

Maaş konusunda ise Allah herkese daha çok kazandırsın hocam planlarım doğrultusunda bir problem yaşamıyoruz düşündüğünüz için sağolun

ahmedfiratc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben mimarım eşim de öğretmen. 1 sene önce Kocaeli'de denize sıfır geniş bahçeli bir cafede yaptım düğünü.

Cafe kira+Yemek+organizasyon+düğün videosu 22k tuttu (şuan CHP'li izmit belediyesi salonları 1 TL'den kiraya veriyor evlenenlere onları tercih etmeli Kocaeli'de yaşayanlar)

Mobilya 15k (Gündoğdu diye bir marka idare ediyor beni)

Beyaz eşya eşimin ailesi aldı. Beko marka ne kadar bilmiyorum ama çok pahalı değildir

Dış çekim 2,5k (Kocaeli'nin en iyilerinden bi adam yaptı)

(Düğün günü+kına günü+ dış çekim günü 3 kez kuaföre gidildi) Kuaför+gelinlik 5k (gelinlik Kocaeli'de 5k idi biz Sakarya'dan 2k'ya hallettik aynı gelinliği)

Eşim ve ailesinin ailemin inşaat sektöründeki krizden baya ağır etkilenmesinden dolayı altın vb talepleri olmadı. 10k altın alındı sadece. Kriz olmasaydı belki 30-40k harcanabilirdi yatırım sonuçta. Siz 60k harcayarak çok iyi yapmışsınız bence.

Tatil kısmı Antalya'da tanıdık bi abimizin yazlığında ücretsiz yaptık. Zaten uzun da yapamadık benim işlerim yüzünden. Antalya'da babamın villası da var ama tanıdık abimizin ki daha iyi ve bedava olduğu için onu tercih ettik.

Eşimin Doğu'da zorunlu hizmeti için Van'dayız 2021 Şubat'a kadar. Van merkezde asansörlü + kapıcılı + otoparklı 3 yıllık binada 1200 lira kira aidat masrafımız var.

Sonuç olarak düğün için 55-60k civarında masraf yaptık. Düğünü yapmadan önce sadece benim patrondan 10k borç aldım. Gelen takılar ile patronun borcu dahil her şeyi ödedim hemen. Düğünden 2 hafta sonra herhangi bir borcum olmadan Van'a taşındım.

Ailemin yardımıyla istesem 250-300k masraf da yapabilirdim ama ekonomik krizin ortasında benim de işlerimin durduğu zamanda tercih etmedim. Benden 2 sene önce evlenen abimin düğününde 350k dan fazla masraf yaptık ama o zaman rabbim verdikçe veriyordu. Benim düğün krize denk gelince ona göre masraf yaptık.
Üstat İnan ister istemez min altınlarla beraber 100 rahat gidiyor. Bazı arkadaşlar nasıl oluyor bilmiyorum 50 bine hem ev dizip hem düğün yapabilmişler tebrik ediyorum yani şu piyasa da 50 bine ev düzüp düğün altın vs halledebiliyorlarsa alkışlarım

ArmanHAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam lüksten kaçınıldı demişsin ama, bence kaçmamışsın
En fazla 60-70 bin TL civarına yapılabilir bi düğün.
Fazlası lükse girer bence.
Kurban olduğum 60 bine nasıl yapıyorsun. Mobilya beyaz eşya ev aletleri düğün dış çekim ve bu koşturmaca sırasında ufak tefek ama toplayınca dağ olan giderler ve altın. Piyasaya bakmalısın hocam

uqurdemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobilya Bellonadan 30 k
Beyaz eşya bosh 13 k
düğün salonu herşey dahil kır 5.5k
altın 40k
perde 10 k
avize 500 tl
ıvır zıvır 2k
alışveriş 4 k

Sizde 100k tutmuş hocam ölüsü tutuyor 100k ama inanmıyorlar