KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirketle ilişkilendirilebilecek mantıklı her türlü gideri kullanabilirsiniz. Örneğin ayda 2-3 damacana su olacak şekilde gider gösterebilirsiniz. Satın aldığınız elektronik eşyaları, araç varsa benzin fişlerini vs. Ama dediğim gibi ayarında kullanın. Gidip ayda 30 şişe damacana için faturanız olursa bundan dolayı bir incelemede başınız ağrır. Dışarıdan yemek siparişi veriyorsanız ya da dışarıda yemek yediğinizde bunları gider olarak gösterebilirsiniz. Adınıza kesilmiş Uçak bileti, otobüs bileti gibi şeyleride gider olarak gösterebilirsiniz. Yani dediğim gibi işinizle alakalı mantıklı şekilde açıklama yapabildiğiniz sürece sorun olmayacaktır

İşletme için bankalardan ayrı banka hesapları açıp onu kullanın ticari işletmelerinizde. Böylece hem takibiniz daha kolay olur hem de ileride açıklama yapması daha kolay olur.
Anlıyorum hocam peki ben fişi olan herşeyi göstersem muhasebeci bunları ayıklarken bir sorun oluşmaz dimi? Yani oda gelişi güzel herşeyi gider gösterip beni incelemeye falan sokmaz?

MersaHost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, fiş ve faturası olan herşeyi gider gösterebilirsiniz. Kendize ait aracınız var ise yakıtını vs. temizlik malzemelerini, yemek giderlerini.
Banka hesapları için ise şahıs şirket hesabı açarsınız, vergi dairesinde bir incelemede vb. oradaki ödemeler dikkate alınır. Şahsi hesaplarınız şahsidir.
Benzin fişlerini gider olarak göstermek için aracın şirket üzerine olması gerekmiyor mudur?

Eness0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genç girişimcilikten yararlanıcaksanız hiç gelir olmassa bile 300TL civarı bi masrafınız olur.
1 Sene sigortayı devlet öder. 75 Bin Tl net kar'a kadar gelir vergisindende muaf olursunuz. (3 Yıl toplamda 225 Bin TL)

fatihercan28 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirket hesabı açmak zorunlu mu ?
Ben açmadım hocam ama muhasebeciyle görüştüğümde bankadan şirket hesabı falan açarsanız kredi başvurunuzda o hesabın giren çıkanı kontrol edilir.
Diğer türlü bireysel kredi notunuza falan bakıyorlar sanırım. Ona benzer birşeyler söylemişti.