Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rakamlar tutarsız geldi.
Bu kadar masraf yapıp da düğün salonunu 6k vermek sudan ucuz olmuş.
Tanıdık hocam birde haftaiçi olduğundan fiyatı böyle

wawyth adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biri benden böyle bir şey istese büyük ihtimalle vazgeçerdim.
Tabi sizin bileceğiniz iş siz mutluysanız sorun yok demektir.
Ayrıca altını yatırım amacıyla aldıysanız giderden saymanıza gerek olacağını düşünmüyorum.
Birçok kez yazdım eşim ve ailesi benden altın istemedi fakat ilerisi için biz kendimiz için yaptık

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok gereksiz harcama listesi yapılmış
avizeye para mı verilir bu devirde
tatil olayı abartılı 1. yıl sonra gidin
mobilyada markalara bakmayın aynı ürünü markasız olarak yapıyorlar sonuç aynı kalite fiyat ise 5/6 k
Bütün herşeye para ayırıp da o eve normal ampül takmam benim içime sinmezdi ki çok takılmadım avizeye hocam. Avize de ömürlük. Yeni eve taşındığım zaman o avizeleri götüreceğim sonucta.

Mobilyalar mondiden hocam zaten istikbal Bellona değil. Salon takımı 8 bin bilmem ne 6 bin vs derken masraf bu şekilde çıkıyor orta halli eşyalarda bile durum böyle internet sitesinden bile kontrol edebilirsiniz.

Ha internetten adı sanı bilinmeyen eşyaları alabilirsiniz fakat 1-2 yıla kırılıp döküldüğü zaman yine masrafa gireceksiniz.

Tatile 1 yıl sonra gidersiniz demişsin ama eşimin ve benim işlerimden dolayı zamanlarımız tutmuyor belki 3-4 yıl tatile gidemeyiz hazır tarihler musaitken bu yüzden gitmeyi planladık.

Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evlilik çok riskli bir yatırım dünya kadar para harcıyorsun mutlu olacağının garantisi yok. Zaten o kadar para harcayınca mutlu olacağın varsada olamıyorsun umarım mutlu olursunuz.
evliliği yatırım olarak görmüyorum hocam ya eğer yatırım olarak görürsek zaten evlenmemek lazım diye düşünüyorum

Penguenx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Altina takilmis herkes de 22 23 gr 6 tane bilezik ediyor arkadaslar.
4 bilezik 1 set ivir zivir desek 60k altin icin cokcok normal.
Hatta bazi yorelerde adet 25gr 10 bilezik diyorlar seti iviri ziviri haric
Daha gelinlik foto kuafor filan yok 20k daha harcarsin hocam.
Altın yatırım bence de hocam sonucta ailelerde kalmıyor benim ve eşimin ilerisi için bir nevi yatırım. Kuaför o kadar tutuyor mu yav

DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Altına laf ediliyor da din iman bilgi eksikliği diyelim.

Düğünlerde altın alınmasının sebebi gösteriş değildir.

Ölüm vardır iflas vardır ayrılık vardır bu tür durumlarda dinimizce mehr yerine geçer bu altın. Nafaka gibi düsünün. Tek fark devlet ömür boyu nafakaya muhtaç eder dinimiz belirli bir miktarla bu işi çözer.

60k altın alsam ayrılırım diyenler karısının mehrini düşünmeyen kesimdir
Aynen hocam mehr olarak geçiyor. Fakat ileri de ev alacağımız zaman mesela eşim altınları vermeye razı bir nevi yatırım yani.

MrUlus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
avize çok mu gerekli hocam şu aşamada garip
Hocam avize ye takılmadım sonucta o da ömürlük yani bir dünya masraf bar avize gözüme gelmedi açıkçası 1 2 senelik kullan at birşey değil

logopedist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah hayırlı kılsın. İnşallah mutlu bir yuvanız olur.
Fiyatlar yüksek diye biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Allah yardımcınız olsun hocam.

Fiyat listesinden sonra aklımda soru işareti kalmadı. Evlenmenin lüzumu yok
Amin hocam Allah razı olsun. Piyasa da durumlar aşağı yukarı böyle.

mehmetakcay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayirli olsun hocam. Birtek tatil ve avize pahali geldi 2 yil once 700 tl almistim avizeleri. Tatilide 4kya iyi bir otele gitmistim. Okadar pahalandimi bilmiyorum allah kolaulik versin
Hocam tatil olayı benim be eşimin işlerinden dolayı belki 3-4-5 yıl tatile gidemeyebiliriz hazır tarihlerimiz musaitken gidelim dedik. Avizeyide ömürlük düşündüm açıkçası.

TheMask adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
60k altın neden?
neden yani ben anlamadım
Hocam 20 şer gramdan 6 bilezik birde set felan tutuyor bu şekilde . Ve sonucta bir yere giden para değil benim ve eşimin yatırımı

ErenM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlaşılmasın ama;
Gelenek görenek vs. diyoruzda şu şartlarda altın bence en son plana bırakılmalı hatta mümkünse yani eğer imkan yoksa alınmamalı..
60K gereksiz yani
Mutlaka hocam zaten imkan yoksa alınmayabilir bu kadar. Zaten eşim ve eşimin ailesi istemedi biz kendimiz yatırım olarak ileride ev için vs aldık yoksa 20 binlikde alabilirsiniz aileler açısından sıkıntı yoksa