Zamanının çok ötesinde efektlere sahip bu filmi daha yeni izleyebildim. 1982 yapımı The Thing (Şey) bence günümüz için bile gayet güzel bir film ki çıktığı zamanda izlesem herhalde 10 kat daha çok beğenirdim.

Kurt Russell'ın başrolünde olduğu filmde -40 derecede araştırma istasyonundaki bir grup insanın canlıları taklit edebilen dünya dışı bir "ŞEY"e karşı olan ölümcül mücadelesi anlatılıyor.

İlk 5-10 dakikadaki sıkıcılığı dışında özellikle yılı düşünüldüğünde filmi çok beğendim.

Karlı buz gibi bir ortam, kapana kısılmış bir grup insan, bilinmeyen bir yaratığın bu insanlara saldırması, insanların hem yaratığa hemde gruptaki diğer insanlara karşı verdikleri psikolojik ve fiziki mücadele gibi konulardan hoşlananlara öneririm. Sadece özel efektlerini görmek için bile tekrar tekrar izlenebilir. Filme puanım 10 üzerinden 9,5. Adamlar 82 yılında akarı kokarı olmadan on numara film yapmışlar. Tabi korku kategorisinde geçen bu filmin günümüzde korku açısından pek birşey sunması mümkün değil ama vizyona çıktığı zaman izleseydim ağzım 1 hafta açık kalırdı ve tekrar tekrar izlemek için fırsat kollardım.

Filmin birde 2011de çıkmış yeni hali var ama hakkında hiç iyi şeyler okumadım. Klasik Amerikan sinemasının eski efsaneleri çöp etmesinden nasibini almış deniliyor.