Yetiştirilme farkli bizden önceki kuşak köyde büyüdü biz kentlerde. Z kuşağı özgürlükçü x,y kuşağı daha pasif bu konularda. En basitinden biz bilim çağında büyüyoruz
Arada hiç bir fark yok. 90 ler gençliğinde küpe takanlardan hangisi babasından görüp de küpe taktı? 90'lar gençliğinde yırtık kot giyen, yamalı kot giyenlerin hangisi taklitçi değildi ki? Ya da arabesk dinleyen 90 lar varoşlarının dedeleri de mi arabesk dinliyordu?
Yani gençlerin özellikleri taklittir. Hayat taklit ederek başlar. Kendi karakterini bulana kadar envayi şey taklit edersin, bazıları üzerinde kalıor bazılar geçer gider. 25 sene önce bir heavy metal grubun basçısıydım. Bugün heavy metal dinleyemiyorum başım ağrıyor ))) Heavy metal dinlemeyen arabesk dinleyenler çok maganda gelirdi. Bugün İbrahim Tatlıses'in bazı şarkıları denk geldi mi keyifle eşlik ediyorum radyoda.
Sen gençliğinde ne gördüysen onu taklit ettin. Bugünün gençliği senden daha fazlasını görüyor. Senden daha fazlasını taklit ediyor. Senin 90 larda özendiğin adamlar ile bugünkülerin özendiği adamlar farklı. Biz zenginin hayatını bilmediğimiz için zengin hayallerimiz yoktu. Bugün 15 yaşında bebe Dan Bilzerian'ın bikinili kızlar ve özel jeti ile verdiği partileri gezdiği ülkeleri izliyor. O da aynı yaşamı istiyor ve bunun yolunun kısa yoldan internet fenomeni olmak olduğunu düşünüyor.
Gençlerde fark yok. Değişen zaman, ve iletişim araçlarının hızlanması ile bilginin hızlı yayılması.
aslında saçımı kestirmesem ben de küpe takacaktım ve babamın yanında da sorun olmazdı ama saç gidince kaldı öyle

Diğerleri biraz genel olmuş ama katılıyorum.