Yardım almasını bilen bir üye yok maalesef.
Adamın aklına takıldığını konu açıp soruyor sende bilgin dahilinde cevaplıyorsun fakat aynı konuda aklına takılan ikinci soruyu konuya eklemek yerine gidip özel mesaj atıyor.
Özel mesaj atma konuna yaz diyorum yada farklı bir alanda bir soru ise konu olarak aç diyorum. Sadece sordum yardımcı olmayacaksanız olmayacağım deyin diye trip yiyorum durduk yere.
Yada aynı sorunu yaşayan yada benzerini yaşayan üyede konuyu tekrar canlandırmak yerine oda özel mesaj atıyor.Yaz konuya cevap olarak ben cevap vermesem bile başka bir kişi cevap verecek.
Aynı şekilde sorduğu sorunun mantığını anlatıyorum örnek olarak düzenlenmiş kod parçacığı iletiyorum işin tüm mantığı o olmasına rağmen bana hazır kod iletip bunda nereyi değiştireceğim diye soruyor. Hazır kendi kodunu düzenlememi bekliyor. Üstelik özel mesaj ile.
Sen sorduğun sorunun cevabını başkaları ile paylaşmak istemiyorsan sana o sorunun cevabınıda vermezler doğal olarak. Halbuki sen konunu canlı tutmaya çalışsan daha iyi bir şekilde sorununu çözümleyeceksin.
Bu tür yardım konularında ilk gelen cevap daima önemlidir. İlk cevabın gücünü konunuzu canlı tutarak korumalısınız. İlk cevap geldikten sonra herkes yardım etmeye başlar ve konu beyin fırtınasına kadar evrilir.
Sokak sanatçılarının sepetine ilk parayı koyması gibi düşünün.
Ayrıca bir çok üye yardım almak için bile konusunu açarken üşenir durumda. Sormak için soran bir çok üye var. Cevap gelmeyince yardımlaşma bitmiş oluyor sonra.