Çok iyi sistem ya. Devletle anlaşmışlar, bir şekilde birilerinin cebine para da koymuşlardır. Devlet de kural koymuş, demiş ki muayene olmadan trafiğe çıkamazsın, muayeneyi de şu firmada yaptıracaksın. O firma da piyasada tekel olduğundan, serbestçe at koşturuyor

1 tane rakibi olsa, o rakibi kartla ödeme ve hatta taksit seçeneği sunsa, kuyruklarını kıstırıp paşa paşa aynısını sunmak zorunda kalacaklar ama yok. Rakipleri yok çünkü devlet izin vermiyor.
Kısmen katılmıyorum.Sıfıra yakın aracı ilk muayenesine götürdüm.Çıkış tarafında bekliyorum tabi geçecek iş bitecek gideceğim diye.Ağır kusurdan kaldım.Arka sağ tekerin iç kısmında tenis topu büyüklüğünde balon vardı.Normal bir kullanıcının onu görmesi zaten mümkün değil.İşin garibide 1-2 gün sonra yaklaşık 1000 km lik uzun yola gidecektim.Belkide yolda patlayacaktı o lastik ve kazaya sebebiyet verecekti? Gittim lastiği değiştirdim, aynı gün sıra beklemeden tekrar getirdim arabayı.
Sizin dediğiniz 10-15 sene önceydi. 3-5 rüşvetle hurda arabalara yürür raporu veriyorlardı ama şimdiki düzende en ufak hatada trafiğe çıkamaz raporunu yapıştırıyorlar.