Merhaba sevgili XenForo kullanıcıları. Bu konuda sizlere forum sitenizde aylık 12k ücretsiz e-posta gönderim hizmeti veren Sendgrid ayarlarını anlatacağım. Forum siteniz küçükse veya büyükse ama az kapasitede e-posta gönderimi oluyorsa (abonelikler, yeni üyelikler vs.) Sendgrid e-posta servisini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Ama unutmayın ki, aylık sadece 12k gönderiyor. 12k dolunca hizmet duruyor. Tabii 12k fazlasını da yollar ama sonrası ücrete giriyor. Fiyatlara zaten sitesinden bakabilirsiniz ama ücretsiz üyelik kullanacaksanız işlemler çok basit. Önce Sendgrid e-posta servisine şu linkten üye olacaksınız:

https://signup.sendgrid.com/

Daha sonra XenForo Admin panelinde e-posta ayarlarını açıp bilgileri aşağıdaki gibi doldurup kaydedeceksiniz:

Kaydediyorsunuz ve işlemler bu kadar. Artık forum siteniz rahatça e-posta gönderecektir. Tabii iş bununla kalmıyor, sendgrid üyelik panelinizden e-postaları kontrol de edebiliyorsunuz. Mesela hangi e-posta ulaştı, hangisi ulaşmadı, hangisine tıklanıp sitenize gelindi, hangi ülkeden vs. şeklinde hepsinin istatistiğine bakabiliyorsunuz.

Spam/bounced kontrolü için de harika diyebilirim. Mesela üyenin e-posta adresi sahte veya kapandıysa, sistemde bunu göreceksiniz. Sonra o üyenin üyelik ayarlarından üyeliğini "e-posta onayı bekliyor" yapabilirsiniz ve bu tip sorunlardan kurtulmuş olursunuz.

Edit: Normal şartlarda 40k ve bitiminde gün başına 100 e-posta olduğu belirtilmiştir. Yeni üyeliklerde sanıyorum böyle yapılmış çünkü bana ait panelde (çok eski üyelik) 12k olarak belirlendiği için haliyle konuyu buna göre yazdım. Çok sorun değil ama kayıt olup rahatça kullanabilirsiniz.

İşte son 7 güne ait bir istatistik örneği: