Merhabalar, okulumun bitmesine 1 sene kaldı ve bölümümle alakalı gram çalışmam yok. İstatistik okuyorum ve kısmetse seneye okulum bitecek fakat bölümümle alakalı bugüne kadar verilenlerle yetindim, kendime bir şey katmadım. Okulda oldukça giriş seviyesi C#, orta seviye Excel ve çok sık olmak üzere gördüğümüz programlarda SPSS ve R Programlama Dili oldu SPSS'i de , R'ıda kısmen biliyorum fakat bir proje bazlı çalışmadığımdan ne kadar bildiğimi bilemiyorum. Bilgisayar başında SPSS ve R'ı gönlümce yapmadığımdan kendimi adıyamıyorum. Kendimi Photoshop, After Effects programlarında geliştirdim fakat artık yeni ve farklı şeyler öğrenmek istiyor gibiyim. Yavaştan Java çalışmaya başlayacağım Udemy'de beleş derslerden nasibimi biraz aldım onlardan yararlanacağım gibi duruyor fakat ilk adımım Java mı olmalı? Yaptığım internet sitesi tasarımlarını koda dökmek, wordpress'e uygun hale getirmek istiyorum. Bu durum için nereden başlamalıyım?
Kendimi ne konularda geliştirmeliyim? Kendini şu alanda geliştir, gelecekte ekmeğini yersin dediğiniz şeyler var mı?
Beni bu konuda yönlendirirseniz gerçekten çok müteşekkir olurum. Bir boşluktayım ve kendimi adayacağım bir yol arıyorum. Şimdiden teşekkürler