bu 3 hesap en fazla birer saat arayla 3 gün önce pinlemeye başladı. aynı görselleri, başlıklarında bazı kelimeler farklı olarak farklı linklere pinliyorlar. ortadaki hesabın pinleme başladıktan sonra 1 gün dolmadan sistemimden kaynaklı o hesaba özgü ufak bi sıkıntı yüzünden pinlemesini durdurdum. diğer ikisi kaldığı yerden devam etti.
atılan pin sayısı ve gösterimi oranladığımızda şu sonuç çıkarılabiliyor. pinterest, bi hesaba kısa sürede çok sayıda pin atılmasını muhtemelen sevmiyor ve ya yavaş yavaş ilerletip zamanla yükseltmeye başlıyor ya da hep aynı oranda ağır ağır ilerletiyor. ama hesapta az sayıda pin varsa sanıyorum ki hesabı daha kolay taradığı için pinlerini daha çabuk listeleyip insanlara sunabiliyor. yani spam bile yapıyor olsak, hesaba ağır ağır pin atmak daha faydalı gibi. belki birilerinin işine yarar diye paylaşıyorum.
not.
- az pinli hesapta sadece 1 ana kategorinin 4-5 farklı alt kategorisi pinlendi.
- diğer iki hesapta, az pinli hesaptaki pinlerin yanı sıra 3-4 kategorinin alt kategorileri pinlendi.
yani az pinli olanda daha az pin, kategori çeşitliliği var. diğerlerinin hem az pinli kategori içeriklerini pinleyip hem farklı alanlara da pinleme yaptığı için daha fazla kitleye ulaşması gerekirdi. ama bu olmadığına göre pinterestin çalışma mantığı biraz ortada gibi.