hocam bir kaç ayönce birisi bir konu açmıştı pinterestte bir konuda belli kelimelerde ilk sıraya çıkma konusunda. arkadaş çıkamadığını söylmişti. sonucu ne oldu ben de merak ediyorum .
ben de deneme yaptım nette olmayan bir kelime oluşturdum onu başlıkta kullanarak pin attım kelime olarak ekledim. ama aramalarda hala çıkmıyor. kelime "enkaraahaolduheral" bu eklimeyi pinterestte aradığımda mantıken ilk pin benimki olmalı başka kelime yok böyle. ama neden yok pinler arasında?
Algoritma biraz daha farklı işliyor. Sistem seni başlıkta veya açıklamada eklediğin kelimeye göre indekslemiyor. Kelimeye o şekilde çıkılmıyor. Mesela
Moda kelimesinde çıkmak istiyorsunuz, o zaman sizi moda kategorisini takip edenler görmesi gerekiyor. Buraya kadar her şey olması gerektiği gibi. Hani çerez politikası varya sen neyi takip ediyorsan karşına o çıkıyor. Pinterette de o şekilde. Sen sürekli kıyafetlere bakarsan senin sayfana Moda pinleri düşer.
Özetlesürekli Moda kategorisinde vakit geçiren
X kişisi sizin gönderinizi görürse, hatta kaydedip yorum atarsa aynı davranışları gösteren
Y kişisinin de sayfasına düşüyorsunuz. Yani farkında olmadan Moda kategorisini takip eden
X-Y-Z gibi kişilerin sayfasına düşüp, dolayısıyla Moda kelimesine düşüyorsunuz.
Bu yüzden kaydetme, repin.. oranları yüksek olan pinler daha çok gösterim alıyor.