bondcemil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yakın bir arkadaşım kısa çalışma ödeneği alıyor büyük bir firmadan. Bir kısmını işkur yatırıyor, üstünü de işveren yatırıyor her ay. Sizde de bu şekilde olması gerekiyordu.

Ekime kadar uzatıldığı bilgisi nereden var hocam? Bakan önce 3 ay daha uzattık dedi, kısa bir süre sonra cumhurbaşkanı 1 ay uzattık dedi. 3+1 4 ay mı uzatıldı yoksa cumhurbaşkanı 3 ayı iptal edip 1 ay olarak mı değiştirdi kafalar karıştı. İşkura mesaj atmıştım dönmedi geri.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman soyle dusunun 30 gun calisti 20 gunu devlet yatirdi cunki firma calisanin calistigini bildirmemis 10 gunude isyeri yatirdi ise 10 gun olarak bildirim yapmis ve 10 gun calisti diyerek ucretini odemis 20 gun acigida devlet calisilmayan gunlere verdigi icin odenek yatırmış bunu bildirebilir veya sikayet olarak deva yoluna gidebilirsiniz yapilan islem usulsüz devlet kisa calisma odenegine hak kazananlar icin ilk olarak 1 ayda belli bir gun sayisi calistirabilir dedi ancak ihtiyac halinde isveren sigortasi ve maasini yatirmak sarti ile bu sureyi uzatabildiler sizde 30 gun is yeri cagirip devlet katkisina dahil edemez dedigim gibi 30 gunluk calismaniz oldugunu ama eksik bildirildigiyle ilgili ilk olarak sigorta ile ilgili olarak ilgili hatti arayarak daha detayli bilgi alip islem yaptirma yoluna gidebilirsiniz
Benim bildiğim ve diğer arkadaşlarımın da çalıştığı sistem böyle bir arkadaşım haftada 2 gün işe gidiyor ayda toplam 8 gün yapıyor. 22 gün işkur ödeneği 8 gün şirketten maaş alıyor ama bizimki 30 gün tam mesai işe devam ediyor, devletten 20 gün ödenek alıyor, iş yerinden ödeme alamıyor ve sigortası yatmıyor. Şikayet edip işten ayrılmasını söyledim ama 5 yıllık tazminat hakkını yakmak istemiyor. İlgili yerlere şikayette bulunduk bakalım nasıl sonuçlanacak.