Merhaba arkadaşlar, Web tasarım vb. hizmetler verirken müşterilerine kendi bünyesinde bulunan sunucu,vds,reseller gibi şeylerden müşterine hosting açan ve gerektiğinde domain bayiliğinden müşteriye domain regleyen arkadaşlar düzenli olarak BTK'ya bildirim de bulunuyor mu? Ciddi şekilde BTK bu olayın üzerine düşüyor ve yaptırımları çok ağır. Bildirimde bulunuyorsanız ne şekilde yapıyorsunuz bu işlemleri ?
Dışarıya hosting satmıyorum, web tasarım için müşterilerimize teminde bulunuyorum gerek hosting gerekse domain. YS belgesi için başvuru yapacağım fakat hangi kategoriden yapacağımı bilemedim.
Yer sağlayıcı 2 kategoriye ayrılıyor;
Kendi Bünyesinde Hizmet Verenler Yer Sağlayıcı Listesi
Ticari Amaçlı Hizmet Verenler Yer Sağlayıcı Listesi
"Kendi Bünyesinde Hizmet Verenler Yer Sağlayıcı Listesi" dışarıya satmayan anlamına geliyor fakat listeyi incelediğimde çoğunluk web hosting, sunucu, domain gibi şeyleri herkese açık satıyor fakat bu kategoriden almış. Diğer çoğunluk ise benim çalıştığım modele sahip bir şekilde web sitelerinde satışa açık değil.
"Ticari Amaçlı Hizmet Verenler Yer Sağlayıcı Listesi" dışarıya her şeyi satanların alması gereken kategori. Örn: isimtescil.net tarzı gibi olanlar.
Ben, "Kendi Bünyesinde Hizmet Verenler Yer Sağlayıcı Listesi" başvurusu yapacağım. Bu bildirimleri nasıl yapabilirim?