Biz bunu denerken işi bilenlerden de yardım aldık ortalama 15 20 kişiydik r10 da toplanmıştık hatta. Burada detay vermediğim şey mesela ülke seçimi , yaş aralığı, saat farkları, reklam modelleri bir çok detay yapıldı araştırıldı denendi. Burada 600 700 ürün de olsa satış çok kolay değil. Biz rekabeti az olan üründe de 300 euro reklam çıktık. Hatta ülkesi alım gücü v.s diğer ince ayarlarıda yaptık fakat "pinterest hiti" ile bu iş olmuyor. Ha olmaz değil olur ama bizde olmadı. 600 700 reklam çıkman gerekiyor ki sana gelsin millet. Reklamsız olmaz maalesef. Ki o kadar ürüne de yani reklam maddi açıdan çok güç.
benim çalışma şeklimde reklam vermeye gerek yok. hep aynı örneği veriyorum ama yineleyeyim.
örneğin boho dress kategorisinde siteme 50 tane ürün ekledim. 50 güzel kıyafet. şimdi ben atıyorum 200 hesaptan boho dress ile ilgili pinlemeler yaptım. her hesapta 100 pin olacak şekilde. 20k pin eder. 20k pin ile de eğer sorunsuz iş yapıyorsanız fena olmayacak bi hite ulaşmak mümkün. örneğin tek hesaptan 2 gündür yaptığım pinleme ile son 24 saatte siteme ulaşan tekil kullanıcı sayısı şöyle;
şimdi 100 hesaptan yapılan pinlemeler sonucu(elbette sadece boho dress için pin atmıcak, 100 boho dress 100 red dress 100 blue dress 100 wedding dress vs vs. bu şekilde ) " ilgili kategorilere " o konuyla ilgilenen insanlar gelcek.
günde tek kategoriye yani boho dress e 500 kişiyi sokmayı başardığımı düşünelim. karşılarında da beğenebileceklerini düşündüğüm 50 güzel kıyafet var. pinterestte e ticaret ile ilgilenen yüzlerce, binlerce site; on binlerce kullanıcı olduğunu düşünürsek oradaki kitle potansiyel müşteri demektir. haliyle bu 500 kişiden ilgilendiği bi alanda karşılarına çıkarılan ürünlerden bugün olmasa da yarın bigün alacak illa birileri olacaktır.
boho dress de olmaz red dress de olur. orada olmaz hair kategorisinde olur, home decoration da olur. illa bi şekilde olur yani. her daim şu mentale sahibim. yapan nasıl yapıyor. pinterestten çektiği hit ile satış yapan binlerce insan olduğuna adım kadar eminim. onlar yapıyorsa, sizin ne eksiğiniz var? belki sisteminiz yanlış, belki düşünce yapısı ve planlamanız. yanlışlarınızı bulup bunları iyileştirip geliştirmeye odaklanmış olsaydınız belki de bırakmadan devam edip çok güzel noktalara varabilirdiniz.
şunu da ekleyeyim. tüm bu söylediklerim mantıki düşüncelerim. tutar, tutmaz orası belli olmaz ama mantığıma yatan her şeyi denemeyi severim. o yüzden bunları paylaşıyorum. tutmazsa da daha önce söylediğim gibi; denedik, olmadı deriz. sorun değil.