Şimdi sana çözümü anlatıyorum: iPhone'da ben bu şekilde yapıyorum. Android'i bilmiyorum ama yakın bir yol izlenerek onla da yapılabilir sanırım.
Bu anlattıklarımı harfiyen uygulaman lazım yoksa olmaz.
1- Telefonu back up yap, resetle, factory reset olarak direk. Baştan kuracağız.
2- Telefonu baştan kurarken, yeni bir icloud hesabı açıyorsun. O icloud üzerine telefonu kuruyorsun. Yeni iCloud hesabında, eski hesabında olan hiçbirşey (telefon no vs) kullanmıyorsun.
3- Yeni icloud hesabınla telefonunu kurdun, gıcır gıcır oldu. Şimdi gidip instagram ve 2-3 random uygulama indiriyorsun.
4- YENİ İCLOUD HALA TELEFONDA İKEN, instagram'a girip giremedeğim hesaplara teker teker giriyorsun.
5- İnstagram'da giriş işlemlerini tamamladıkdan sonra, ayarlara gidip, YENİSİNDEN ÇIKIŞ YAPIP, ESKİ İCLOUD HESABINA GİRİYORSUN ve sonrası normal, herşeyi telefona yüklüyorsun. kafana göre
Önemli:
1* Problem tekrar yaşandığında aynı yöntemi tekrar uyguluyorsun ama tekrar yeni icloud açmak yerine, daha önce "yeni" olarak açtığınla telefonu kuruyorsun. Yeni açmana gerek yok.
2*Yeni açtığın icloud şifreni ve ismini bir kenara yaz, daha sonradan senden random zamanlarda isteyecek. Kod göndermek de isteyecek, o zaman yeni bir telefon numarası ekle.
Ben bu yönetimi bulana kadar cıvkım çıktı ama en az 1 seneden beri sıfır sorun yaşıyorum.
İyi çalışmalar