Selamlar,

Konu başlığı biraz garip gelmiş olabilir zaten tepki çekmek için böyle bir başlık kullandım.

Bugün birçok firmaların, freelancerların vs. fiyat politikalarını inceledim. Anlam veremediğim birşeyler var biraz bu konuda başınızı şişireceğim.

Bakıyorum da 250-300 TL'ye web site yapanlar felan var 600 TL'ye Yazılım danışmanlığı verenler var, 50 TL'ye İç seo vs. yapanlar var.
Arkadaşlar çok yanlış bir kafada ilerliyorsunuz/ilerliyoruz..
Birgün bir Enstrüman mağazasına gidin 1 adet gitar veya bağlama almaya kalkın size öğrenci adı altında çöp, dandik hiçbir işlevi olmayan bir enstrüman verecektir 250-300 TL fiyatlarında eğer, iyi'yi geçtim adam akıllı normal düzeyde bir Enstrüman almaya kalktığınızda en az 1.000 - 1.500 TL gibi bir fiyat verecektir. Halbu ki işlenmiş bir ağaç..
Neden Enstrüman'dan örnek verdim ?
Kendim 6-7 yıldır kendi çapımda müzik ile uğraşıyordum keyif amaçlı geçenler de bir müzik enstrümanı satan mağaza da tanıdığım biriyle sohbet ettim. Adam açık açık şunu diyor. "Pek bir masrafımız olmuyor ama el emeğimiz olduğu için bu fiyatlardan satıyoruz. Piyasayı düşürmemek için ucuzdan tutmuyoruz fiyatları"

Ya arkadaşlar ben ufak bir firmaya Web Sitesi için 1.700 TL gibi bir fiyat teklifi verdiğim de adam koşar adımlar ile benden kaçıyor. 250-300 TL'ye bilemedin 600-700 TL'ye yaptırırım diyor.

Hepimiz şu ucuz fiyat politikamızdan çekilip asıl olması gereken fiyatlara çeksek kendimizi emin olun herkes fazlasıyla hak ettiği ücreti kazanır.

500 TL'den web sitesi yaptığınızı farz edelim. (yazılım,seo vs.'den örnek vermiyorum ama onlarıda baz alın bu anlattıklarıma...) Türkiye şartlarında her ay geçiminizi sağlayabilmeniz için en az 3-4 K cebinize girmesi lazım en az.. Yani ayda 8 adet web sitesi yapmanız veya seo, yazılım vs. danışmanlığı vermeniz lazım..
Halbu ki değerinde fiyat verseniz 2-3 adet iş yaparak 8 adet iş yaptığınız ve kazandığınız ücretin aynısını veya daha fazlasını kazanacaksınız.
Siz bu 8 adet iş için o kadar gece uykusuz kalıyorsunuz, saatlerce bilgisayar başında oturuyorsunuz, kendinize, ailenize zaman ayıramıyorsunuz.. vs. vs. Emeğinize yazık değil mi ?

Konunun devamının sizin yorumlarınız ile tamamlanmasını istiyorum..