Shorty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
R10 2010 da yaşadığı şey ihmaller zinciriydi tablonun silinmesi ardından backupa başvurulduğunda alınan backupların hatalı olmasıydı o dönem google geçmişten script aracılığı ile datalar manuel toplanmıştı yedekleme işi zor bir şey değil sadece tutarlı ve doğru şekilde yedek alınmalı sistemi kontrol eden ve yöneten her türlü felaket senaryosuna hazır olmalıdır data büyük yedeklenemez demek tamamen vurdum duymazlıktır ihmaldir

Data büyük yedeklenemez falan demek saçmalık zaten o konu da hem fikiriz sadece konuda bazı arkadaşlar olayı çok hafife almışlar ondan dolayı öyle dedim. Sadece bazı dataları sistemleri yedeklemek normalden çok daha zor ve maliyetli çok ince planlama yapmak lazım ama daha derine inersek koca sistem nasıl kripto yer onu da tartışmak gerekiyor. Bunun önlemini nasıl almamışlar, nasıl ve nerede hata yapmışlar. Şirket bilgisayarının kripto yemesine normal diyebilirim mail ile bile gelebiliyor ama milyonluk bir şirketin serverlarında bunun önlemini almamak işte bunu anlamıyorum ki son yılların popüler olayı kripto.