pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam biz kargo işleriyle uğraşmıcaz. ürün belirledik kendi kârımızı ekleyip sitemize koyduk. adam geldi ürünün parasını ödedi örneğin 100 dolar. biz ürünü 50 dolara alıyoduk aliexpressten. gittim aliexpress e, ürüne girdim. satın aldım. kargo ulaşım bilgilerine de benim sitemden ürünü alan kişinin bilgilerini giriyorum. ürün direkt çinden ona kargolanıyor ben sadece bilgileri bi noktadan alıp diğerine taşıyorum o kadar. 100 dolara sattığım ürünün 50 doları aliexpresste ürünü satan kişiye gitti, 50 doları bana kâr kaldı. vergi işleri sonraki düşünülecek işler elbet onlar da çözülür bu sistemlerle çalışan çok insan var.
Hocam, araştırmaktan ya da denemekten korkmayan biriyim, ancak bir işe girilmesi için, ilk adımı atıncaya kadar bir arge sureci var. Ve sizin gibi ticari faliyet yapabilmek için sadece fikir yeterli olmuyor maalesef.

1. Yurtdışı satışlar genelde paypal üzerinden yapılır. Ülkemizde paypal geçerli değil.
2. Sosyal mecrada yapılan satışlarda genelde ön yargı vardır. Şirket olmanız önem arz eder.
3. Stoksuz ticaret yapacaksınız riskleri daha iyi analiz edin, elin avrupalısı bizim gibi değildir. Pamuklu urun satarsın, tahriş eder sana dava açar.
4.illegal doolandırma şeklinde yapmayacaksan site kurulum masrafların olacak, siten güven vermeli
5.bir çok kriter var ama en temeli şu: kadınlar ürünlere bakmayı severler.. ama en çok ürün alanlar erkeklerdir. (Sadece bu maddeyi aç, bak neler neler var içinde)

Bak mesela az önce com uzantılı domain aldım, e ticaret için (eğitim) 1 yıl sadece planlaması sürecek... Dijital ve satışı kolay bir sistem olmasına rağmen hazırlık aşamaları bile yorucu olacak (umarım ilk sürümü bitirebilirim)

UbrTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belki yurt disi satisi hakkinda onlarca kez yazdim cizdim ama biraz bizim camiya alismis google reklamlarina o kadar hitede gerek yok yabanci diliniz varsa gerisi gelir zaten

Hocam cok yanlis dusunuyorsunuz cinde 20.000 dolar olan urunu 120000 dolara satiyorum tek fark turk mali olmasi
Hocam siz konuya azıcık uzaksınız... Ticaret en iyisidir ama işi bilene...