benim sınırsız hit kaynağım var kendi sistemlerim ile. o yüzden sadece reklam modeline bağlı kalmak istemiyorum. anadomainimi e-ticaret sitesine çevirip sub domainlerle reklam modeli üzerine çalışcam. önce reklam sürecini tamamlamayı planlıyorum 2-3 aylık bi süreçte o konuda 3-4 dilde içeriklerimi ve pinlemelerini tamamlayıp sonrasında anadomainden e ticarete yönelcem. yani e ticaret sürecini biraz hobi, araştırma, kendimi geliştirme ve farklı gelir modeli yaratma düşüncesi ile yönetmeyi planlıyorum. batmak da bi tecrübedir, sorun değil.
pinterestte alıcı kitle yok sözüne katılmıyorum. eğer insanlara ürünü nizami sunabiliyorsanız ve beğeni topluyorsa o gün olmasa da başka gün gelip alma şansları var. çok basit bi örnek vereyim. 100 adet boho dress kategorisinde görsel pinlediğimi düşünelim. bu kıyafetlere bayılan kadınlar da pinterestte bunları aratıyor ve oradan siteme geliyor. karşılarına satın alabilecekleri birbirinden güzel onlarca boho dress çıkarıyorum. bu kertede, 1000 tanesinden en az 3-4 tanesinin alım yapacağı kanaatindeyim. o gün olmasa, başka gün. yani siz elbet deneyimlemişsiniz bazı şeyleri ama bakış açısını olumsuz tuttuğunuz müddetçe başarı her daim zor olur. bu da benim tavsiyem olsun. çalışma yapınızı, sistemlerinizi gözden geçirin.
her bir ürün için ayrı ücret gerekiyor vs olayları duydum yok mu o tarz şeyler? ben atıyorum 1000 ürün listelemek istesem her biri için ayrı para ödemem gerekiyormuş sanırım?
Yok sınırsız ürün listelersiniz. Ödediğiniz ücreti hosting masrafı gibi düşünün gerisi zaten özel bir CMS sistemi gibi düşünün. Ürün listelemeye ücret ödemezsiniz.