Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pinterest de pek satın alıcı kitle yok. Çünkü rastgele pinler karşılarına çıkıyor. Ben satış ortaklığı için 5 site oluşturmuştum xml ile binlerce ürün çektiş pinterest de paylaştım ama bir sürü ziyaretçi geldi ama satış olmadı. Şimdide pet yani hayvan kategorisi ile satış yapmaya çalışıyorum. günde 300 hit geliyor. yaklaşık 1 hafta oldu birtane alan yok. Pinterestde gelen kullanıcı tiktok gibi ya eğlenmeye gelir ya da yemek tariflerine, resimlere bakmaya gelir. zaten red dress almak isteyen gider google da aratır. bu benim düşüncem tabi ben belki yanlış yol izledim satamadım belki siz satarsınız.
benim sınırsız hit kaynağım var kendi sistemlerim ile. o yüzden sadece reklam modeline bağlı kalmak istemiyorum. anadomainimi e-ticaret sitesine çevirip sub domainlerle reklam modeli üzerine çalışcam. önce reklam sürecini tamamlamayı planlıyorum 2-3 aylık bi süreçte o konuda 3-4 dilde içeriklerimi ve pinlemelerini tamamlayıp sonrasında anadomainden e ticarete yönelcem. yani e ticaret sürecini biraz hobi, araştırma, kendimi geliştirme ve farklı gelir modeli yaratma düşüncesi ile yönetmeyi planlıyorum. batmak da bi tecrübedir, sorun değil.

pinterestte alıcı kitle yok sözüne katılmıyorum. eğer insanlara ürünü nizami sunabiliyorsanız ve beğeni topluyorsa o gün olmasa da başka gün gelip alma şansları var. çok basit bi örnek vereyim. 100 adet boho dress kategorisinde görsel pinlediğimi düşünelim. bu kıyafetlere bayılan kadınlar da pinterestte bunları aratıyor ve oradan siteme geliyor. karşılarına satın alabilecekleri birbirinden güzel onlarca boho dress çıkarıyorum. bu kertede, 1000 tanesinden en az 3-4 tanesinin alım yapacağı kanaatindeyim. o gün olmasa, başka gün. yani siz elbet deneyimlemişsiniz bazı şeyleri ama bakış açısını olumsuz tuttuğunuz müddetçe başarı her daim zor olur. bu da benim tavsiyem olsun. çalışma yapınızı, sistemlerinizi gözden geçirin.



erekaone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mantıklı bir davranış olur. Kendimin de dropshipping modeliyle hali hazırda uyguladığım sistemdir.
Tavsiyelerim:
Dropshipping için shopify bulunmaz nimet. Ödeme ekranı siteyi terketmeden yapılıyor. Ücret içinde sınırsız hosting aldığınız için site açılış hızınız, trafiğe bağlı olmaksızın sitenin hızı çok iyi seviyede, bunlar alışverişi etkiliyor. Ek olarak shopify app store da binlerce sırf bu iş için geliştirilen uygulamalar mevcut.
Ödeme konusununda paypala bağlı kalmayın kesinlikle ABD şirketi kurup payment getaway edinin. Sadece pp olan siteler kullanıcı gözünde pek sevilmiyor, sonuçta herkesin kolayca elde edebileceği bir sistem olduğundan dolan-dırma görülebiliyor.
Reklamla kazanç elde etmenin tadı çok başka ama e-ticaret işin bana göre son noktasıdır.
Drop yapacaksanız e-bay den uzak durun amazonda çin to abd drop zaten desteklenmiyor.

Edit: Kazanç hesaplarınız güzel ama her zaman öyle olmuyor Ürüne siteye fiyata müşteri kitlesine demografiye coğorafyaya göre pek çok etken var. Keşke her 10k bize 15k TL bıraksa ama maalesef
her bir ürün için ayrı ücret gerekiyor vs olayları duydum yok mu o tarz şeyler? ben atıyorum 1000 ürün listelemek istesem her biri için ayrı para ödemem gerekiyormuş sanırım?