arkadaşlar ben adsense e ve diğer firmalara güvenmiyorum. o yüzden sitelerimize çektiğimiz bu kitleyi satış yaparak gelire dönüştürme fikri çok daha cazip geliyor. daha bu sabah
@karikaturname; arkadaşımızın yazdığı postu gördüm içim sızladı. adam o kadar uğraşıyor ediyor 60 bin lira bakiyeyi buluyor ama noluyor? google baba keyfince adsense ini banlıyor adamın. e madem banlıcan kazandırtma kardeşim? noldu o para şimdi? geri iade mi ettin reklamverenlere? tabiki hayır. attın cebine. bu tür olaylar çokça yaşanıyor özellikle youtube la uğraşanlar da bilir. google güzelce parayı biriktirmene müsade eder, ay sonu geldiğinde hesapları banlar, parayı indirir cebine. adsense banı bi yandan reklam kısıtlaması bi yandan diğer reklamverenler desen pinterestin banlanmasına neden oluyor çoğu zaman. o yüzden e ticaret sistemi çıkar yol görülüyor benim açımdan. siteye 5 bin kişiyi çekmeyi başarıyorsan bu adamlara illa ki bi şeyler satarak reklamlardan elde edeceğin gelirin fazlasını elde etme şansın var demektir. haliyle bence buna kafa yormaya başlayıp gelir modelimizi reklamlar üzerine kurmak yerine ticaret üzerine kurmayı düşünmeye başlamalıyız. acaba bu süreci nasıl çözebiliriz.
öncelikle mutlaka yabancılara satış yapacağız hem kur farkı hem de kitlenin yoğunluğu yüzünden.
ben ürün konusuyla ilgilenmiyorum. ürün muhakkak bi şekilde bulunabilir. benim için en önemli şey sitenin çalışma yapısı. ben tutup bi yerlere kargo göndermesiydi iadesiydi şuydu buydu uğraşmak da istemiyorum. dropshipping mantıklı geliyor o yüzden. bi yerden ürünü bul, üstüne kendi keyfine göre kâr ekle kendi sitenden satışa koy. kargoyu şunu bunu tümünü adamlar halletsin.tek sıkıntın iade süreci olur onu da uğraşırken çözersin. hiç bi şey olmazsa cebinden para iadesini yapar ürün de hediyemiz olsun der geçersin.
şimdi merak ettiğim konu şu. bu dropshipping olayını en iyi hangi sistemle yönetebiliriz?
bende ssn id ve paypal hesabı mevcut daha doğrusu arkadaşımla beraber yürütebiliriz. ama istediğim şey; bana özel bi e ticaret site yapısı. örneğin ben pinterest kitlesini red dress adındaki kategoriye yönlendircem alt alta fiyatlarıyla beraber red dress de yer alan ürünleri görecekler buradan da paypal ile anında alışveriş yapabilecekler. bu tarz bi yapı istiyorum. sizce bunun için nasıl bi sistem kurulmalı? wordpress woomerce olayı mı en doğrusu olabilir? diğer tüm ticaret sitelerinde sıkıntılar olduğunu duydum çünkü. shopify ücretli, amazon kılı kırk yarıyor diken üstündesin, ebay ı pek bilmiyorum. sizin düşüncelerinizi almak istiyorum bu konularda. bence artık reklam yayınlatma mantığı yerine bu mantığa yönelmek herkes için daha sağlıklı olabilir özellikle belli bi sistem yaratıp kitle çekebilme kapasitesine sahip kişiler için.
edit.
bu ekran görüntüsünü youtube da bi videodan aldım
arkadaş 200+ liralık 520 ürün satıp 1 günde 121 bin tl kazanmış. tabi bu ciro. kârı kaçtır bilemem ama dikkat çekmek istediğim husus şu. 520 ürün satışı sadece. şimdi bunu dolara çevir. 30 $ lık 520 ürün sattığını düşün, bu paraya ulaşmış oluyorsun.
çözülmesi gereken problem 520 ürünü sattırabileceğin kitleyi nasıl bulacağın. işte onu pinterest sağlıyor sana. sitene her gün 10 bin kişi girse ve sitede ürün çeşitliliğin olsa(dropshipping yapacağın için zaten sınırsız ürün yelpazen var) bu 10 bin kişiden 100 tanesine 30 $ lık satış yapsan o gün 20 bin lirayı görüyosun. sen ürünü çinden 15 dolara alıp üstüne 15 dolar koyup satıyorsun desek, 10 bin lira cebine kalıyor. ne karışan ve ne görüşen. zaten karışan ve görüşenin olamayacağı bi sistem kurmak istiyorum. amazondur şu dur bu dur hesap blokeleriyle uğraşmayacağımız. yani en temel sorun kitle çekme sorunu olacak bu sistemde. onu da emek sarfeden arkadaşlar bi şekilde çözmeyi başarıyordur zaten.
o yüzden e ticaret olayları reklam furyasının yanında çok da potansiyelli ve garanti görünüyor. bunun üzerine düşülmeli.