Pinkmanes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bende 12 yaşımdan beri içiyorum,nasıl bırakabildiniz?
Bu soruyu bırakmadan önce bende bırakan bir çok kişiye sordum. Herkesten farklı cevap aldım çünkü bu sorunun tek veya net bir cevabı yok. Benim en önemli motivasyon aracım etrafımdaki bilge ve hayatta bir çok şeyi başarmış insanların sigarayı bırakamıyor oluşuydu. Yani, bir çok şeyin üstesinden gelmiş zorlu şartların altından kalkmış ve kariyerinde önemli noktalara gelmiş insanların sigarayı bırakmak isteyipte bırakamıyor oluşuydu. Kendi kendime" yahu bu insanlar bu kadar şey başarmış ama sigara yenik düşmüşler " diye düşündüm ve eğer " sigarayı bırakırsam hayatta başaramıyacağım şey yok ! " tarzında kendimi motive ederek her hangi bir ilaç ya da başka bir şey kullanmadan kendimi ciddi anlamda motive ederek ve şartlayarak bırakmayı denedim ve etkisini gördüğümde bunu başarabileceğimin farkına vardım.

Elbette insanın fabrika ayarları bir araba motoru gibi stabil ve herkeste aynı değil. Farklı reaksiyonlar ve durumlar ortaya çıkabiliyor. Bence burada en önemli unsur bunu gerçekten isteyip istemediğimiz. Bize verdiği zararların üstünü bahaneler ile örtmek yerine pozitif ve negatif yanlarını karşılaştırıp aslında bizi tamamen yok ettiğini görebilmemiz ve hedef olarak kendimize koyabilmemiz. Konuyu fazla dağıtıp arkadaşa mahçup olmak istemem. Umarım bırakmayı düşünenler en yakın zaman da eyleme dökerler.