Uzun yıllardır adsense kullanıyorum, google adsense'ye kesinlikle güvenmemek gerektiği kanısına vardım,
Adsense kazancı olan sitelerin alınıp satılması bile akla yatkın değil, 100 bin liraya site alıyorsunuz ertesi gün hesap, domain banlanıyor; destek yok, yardım yok, yol gösterme yok, uçtu gitti yatırım.
Aylık belirli bir tutar kazanan hesabının bile muhatap bulacağı destek yok, yani hesabın banlandığında tam olarak sebep yok, genel bir ''politika ihlali'' bildiriliyor.

Google adsense'nin kullanıcılara bakış açısını kısa özetlemek gerekirse ''Herkes beni dolandırmaya çalışıyor, hiç kimse dürüst değil'' yani hepimiz potansiyel hırsızız onların gözünde eğer böyle olmasaydı, insanların yıllarını vererek özgün içerik ürettiği hesaplar sorgusuz sualsiz banlanmazdı, forumda 6 yıldır özgün içerik üreten arkadaşın hesabı geçersiz trafikten banlandı ve muhatap yok, hangi aklı evvel sitesine geçersiz trafik gönderir ya da böyle bir sorun varsa o günkü kazançları sıfırlanabilir, ömür boyu o kişinin banlaması ne kadar ahlaki. Hapis yatan kişiler bile sosyal hayata ve iş hayatına kazandırılmaya çalışılırken bizim paramızla bu kadar büyüyen firmaların, kişileri sorgusuz sualsiz banlamaları kabul edilebilir değil, olay sadece öğrenciyim aylık 300 tl kazanıyorum beni ırgalamaz olsa da olur olmasa da demeyin, bu işten ev geçindiren insanlar var belki bugün hobi olarak takılıyor olabilirsiniz ama ilerde işlerinizi daha da büyütüp tek gelir kaynağınız bu teknoloji devleri olabilir ki yüksek ihtimal öyle de olacak büyük bir kesimin.

Düşünün bir kişi 10 yıl adsensede ekmek yiyor, başka bir işte kendini geliştirmemiş mesela dönercide döner kesmede uzmanlaşmamış onun yerine içeriğini ve sitesini hızlandırmada uzmanlaşmış, bu adamın hesabını tak diye kapatırsan bu adamın alternatifi yok, var mı adsensenin alternatifi? yok. Dönercide çalışan uzman kişi işten çıkarılsa binlerce alternatif var çalışmak için.

Evet, internet hayatımıza yeni girdi son 10 yıldır diyebiliriz, konuşmaya fırsat olmadı, dünyada teknoloji çok hızlı ilerliyor, bu sorunlara çözüm bulunması için konuşulması gerekiyor, öneri sunulması gerekiyor. Buyurun fikirlerinizi yazın tartışalım, konuşalım. Şu an konuşmazsak mutlaka 10 yıl sonra konuşmak zorunda kalacağız, şimdiden önlemimizi almak gerekiyor, burayı bir sürü google çalışanının okuduğuna eminim belki sesimizi duyarlar.