maviyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada tescil 1903 üzerineydi hocam, kullanılan logoyla tescil edilen logonun da bir benzerliği yok.
Yanlışım varsa düzeltin eğer 1903 tarihi Beşiktaş'la alakasız kullanılsaydı telif sorunu olmazdı ama Beşiktaşla alakalı olunca telif sorunu oluyor.

Verdiğim örnekle ilgili şu yazıya göz atabilirsiniz;
https://www.duhuliye.com/diger-brans...uk-h11187.html

Haberi okudum, haber içeriğinde

Ancak savcılık makamı, Haber1903’ün bağımsız ve tarafsız bir haber portalı olduğuna ve Beşiktaş kulübünün yıllardır Haber1903’ün habercilik faaliyetlerinden haberdar olmasına rağmen yıllar sonra savcılığa şikayet etmesinin sonuç doğurmayacağı kanaatiyle Haber1903 ibaresinin kullanılmasının suç unsuru taşımadığından hakkımızda takipsizlik kararı vermiştir.

Yer almakta.

Ama konumuz bu değil, hiç bir kurum, insan, şirket, canlı, varlık, her kimse

Tarih ünvanına sahip olamaz. Tarihi bir marka yapamaz, tescil edemez. Kendi logosunu tescil eder, logosu 1903 tür, onu korumak ister. O ayrıdır, sen o logoyu kullanamazsın ama tarihi kullanabilirsin.

Varsa tarihi tescil edebilecek olan 1900 yılından 2100 yılına kadar tüm tarihleri bana tescil etsin. Gerekirse milyonluk yatırım yapmaya hazırım. O zaman bak bakalım 2020 gördüğüm televizyon, internet, bilgisayarın sağ altında ki tarih, gazete, afiş, reklam her yere nasıl dava açıyorum. Benim olan 2020 markasını kullanacaklar he ?

Mantıklı düşünün, türk patente de bakmanıza gerek yok.

Tarih markalaştırılabilir mi ?

''Yanlışım varsa düzeltin eğer 1903 tarihi Beşiktaş'la alakasız kullanılsaydı telif sorunu olmazdı ama Beşiktaşla alakalı olunca telif sorunu oluyor.
''
Bu arada sorunuza cevap olarak, hayır. Tarihle ilgili bir durum değil bu. Önce onu çıkartın aklınızdan. Beşiktaş haberleri yapılıyorsa, fotolar, görseller, yazılı metinler yer alıyorsa, Beşiktaş markası bunları kullandırmak istememiş ve kapatmıştır

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu söylediklerini yazmadan türk patentin sitesine girip bir baksaydın.
Tescil edilemeyecek markalar vardır bunlardan biri de tarihlerdir ama Paris Sözleşmesine göre meşhur marka kavramı vardır.
Bir marka meşhur oldu mu otomatikman tescil edilir.
Fenerbahçe 1907, fb1907 ve 1907 markaları fenerbahçe tarafından tescil edilmiş markalardır.
Verdiğin örneklerden haber1907'de 2018 de red yemiş.
Hatta içinde 1907 ve fb geçen bir sürü tekstil tescil başvurusu da reddedilmiş.
Çünkü bilinen markadan faydalanma amacı kötü niyet var.
Yani insanları yönlendirmeden önce bir dakikanı ayırıp türk patentten kontrol et.
Türk Patent kararına mahkemeye gidi itiraz ettiğinde de hakim sorar sana neden 1907 yi kullanacaksın diye.
1907'nin tarihte fenerbahçenin kuruluşundan başka akla getirdiği hiç bir önemli kavram yok.
Ki konuyu açan arkadaş diyor ki domainde fenerbahçe geçiyor.
Bırak fenerbahçeyi 1907 bile tescillidir içinde geçiremezsin, ayrıca öyle başına sonuna bir şey koyabileceğin kelimelerin korunamayacak kadar genel kavramlar olmazı lazım.
Hocam şaka mı yapıyorsunuz yoksa arkadaşa alıntı yapacağınıza bana mı yaptınız anlamadım.

Aynı şeyleri ben söylüyorum. Tarih tescil edilemez. Ama arkadaş tarih tescil edilir dediği için, ancak ve ancak kahvehane1903 gibi başına veya sonuna, başkalarının telif hakkına sahip olmadığı şeyler varsa onlar tescil edilebilir, telif haklarına sahip olabilirler. Kaldı ki o bile dert.

Türk Patent kurallarına iyi okursanız, tarihlerin tescil edilemeyeceğini görürsünüz. Benim yazdıklarımın aynısını bana neden yazdınız anlayamadım.

Ekleme : Yorumum biraz sert gibi olmuş ama sakın öyle algılamayın. Kimseyi kırmak değil amacım, ikiniz içinde yazıyorum.

Demek istediğim tek şey

Tarihler tescil edilemez, ancak bir marka olmak isteyip, başkasının telif hakkına sahip olmadığı şekilde, bey1978 gibi, ahmetgiyim1950 gibi ya da kahvehane1905 gibi fark etmez sondakiler, bu şekilde marka tescil başvuruları yapılabilir.

Beşiktaş olayında, olay beşiktaşın ''1903'' markasına sahip olması değil, beşiktaşla ilgili haberler, görseller, videolar vb yer alıyorsa marka isimleri geçiyorsa buna yapılan itirazdır. haber1903 sitesi kapandıysa, birileri 1903 tarihine sahip olduğu için kapanmamıştır bunu bilin istiyorum çünkü kimse tarihlere sahip olamaz. Eğer bunun emsali varsa, dediğim gibi tüm tarihleri tescil edelim ve herkese telif talebinde bulunalım