chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O ameliyatı neden yaptırdınız?
Çok mu kiloluydunuz?
Ve eskisi kadar karnınız acıkıyor mu?
+ Lari- leri nedir? Biraz konu dışı oldu.
Doğuştan gelen metabolizmal yavaşlık (%60)
Baba tarafından genetik obezite
Tip 2 diyabet + kolesterol
140 kiloyu görmüş olmam benim ameliyatı olmaya karar verme sebeplerimdi

acıkma duygunuzu başlarda kaybediyorsunuz sonrasında ise çok az miktarda hissediyorsunuz muhtemelen 3 gün bir şey yemesem ve sadece su içsem ile bu hissiyat beni etkileyecek şekilde kendini hissettirmez

+ ları , şuan şekerim kolesterolüm çekilmez seviyeye gelen diz ağrılarım vb. tüm kiloya bağlı hastalıklarımdan kurtuldum, çok daha aktif bir yaşantıya sahibim, M - 38 beden şeklinde kıyafetler vs. giyebiliyorum. 140dan şuan 81e düştüm ki daha 6-7 kilo daha vereceğim. özgüven konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü ben kilolarımdan değil buna bağlı diğer hastalıklarımdan çok çekiyordum tabi iyi bir görünüşe sahip olmak insanı mutlu ediyor.
- leri bu ameliyat sizi fiziken değiştiriyor ve zihniniz hala şişmanlık ile yaşıyor bir süre. en çok zorlandığım nokta bu oldu çünkü hala -kısmen - dar yerler gördüğümde buradan geçemem diyebiliyorum ancak 2 elimde pazar poşeti ile rahatça geçebildiğimi görüyorum sonrasında. ayrıca çok fazla kilo vermek kıyafetler konusunda vs. büyük sıkıntı yaşatıyor çünkü aynı bebeklere kıyafet alışverişi gibi sürekli bir şeyler alıyorsunuz ama ömürleri çoook kısa oluyor. yeme içme konusunda ise alışkanlıklarınızı bırakmak en zor tarafı oluyor. başlarda canım çok kola çekiyordu bunun için kolalı jelibon emip tükürmeyi tercih edip bu isteğimi bastırayı başardım. 1 yıllık süremde 1 kere bile asitli içecek veya halen daha hamur işi vs. hiç tüketmedim. deri sarkmasıda tabi başlı başlına benim için bir problem - vücut şeklinize ve yapnııza göre değişiyor benim bu problemim var.

Bundan sonrasında da muhtemelen hiç tüketeceğimi düşünmüyorum.

yeni tatlar her türlü keşfetmek zorunda kalıyorsunuz, süzme peyniri çok severdim ancak ameliyattan sonra yediğimde ağzımda margarin yiyormuşum gibi hissetim - diyetisyenim o peynir hep çok yağlı derdi o zaman anladım - bir çok yediğim yemeği yiyemez ve yiyemeyecek hale geliyorsunuz, yukarıdai tarif gibi kendi damak tadınıza uygun yiyecekler / içecekler bulmak ve alışmak zorundasınız. aksi halde eski alışkanlıklarınız ile gene kilo alırsınız ki bunun örneği çok fazla var çevrede.

TheLek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
elinize sağlık , bende düşünüyorum geçen sene ne kadardı bu ameliyat
zonguldakta oldum ben 7800 ödedim toplamda