ahzem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi akşamlar, ilk kez ev alacak olmanın verdiği bir acabalar yaşıyorum Kredide aksilik olmazsa Pazartesi günü , içinde ev sahibinin oturduğu bir eve niyetlendik. Ev sahibi düzgün insanlara benzese de gene de ben işimi sağlama almak istiyorum.

Bana kalırsa tapu bana geçer geçmez evi boşaltması yönünde fakat adamda diyor hemen boşaltamam hemen ev bulamam. 1 1.5 ay vakit olsun ki çıkabileyim. Emlakçıda yasal süre var 30 45 gün dedi lakin o şekilde bir süre yok kanunda baktığıma göre. Emlakçı sıkıntı olmaz zaten aramızda sözleşme yapacaz aksi durum olursa ihtarname çekeriz fln dedi ama

bu sözleşmeyi nasıl yapmak lazım , bir kağıda evden çıkacağı tarihi belirten ikimizinde imzası olduğu bir belge yeterli mi ? Değilse ne yapmalıyım ? Öyle kafama taktım evden vazgeçecem neredeyse çünkü beklemeyi hiç sevmiyorum alır almaz ev boş olsun istiyorum ama şuan mümkün değil gözüküyor.
Tapu geçer geçmez evi tahliye edemez, kendinizi düşünün biraz empati yapın. Kanunen de 2 ay sorgusuz sualsiz oturma hakkı var kirasını vererek.