İşim nedeniyle 2. bir hat alacak olmamdan dolayı bir süredir çift hatlı telefonları araştırmaya başladım.
Bunlar içerisinde genel olarak tek hat ile konuşma yaparken diğer hattan arandığında ulaşılamıyor ya da hiç çalmıyor olması durumları meydana gelmekte ve bu sorun da her iki hattı birbirine yönlendirerek kısmen de olsa çözülebilmekte.
Fakat Dual Active özellikte olan telefonlarda bir hat ile konuşurken diğerinden arandığında alttan gelen çağrıyı alabiliyor ve birini beklemede tutabiliyormuşuz.
Benim gibi sık telefon görüşmesi yapan biri için bunun önemli olması sebebiyle bu özelliği taşıyan bir telefon arayışına girdim fakat yanlış mı arıyorum yoksa internette çok fazla bu konu dönmemiş mi bilmiyorum ama baktığım site ve forumlarda telefon özelliklerinde dual active, çift işlemcili vs. gibi ibareler ya da kullananlardan tavsiye/şikayet tarzı yorumlar bulamadım. Sadece forumda geçen sene açılan bir konuda "asus modelleri hariç çift işlemcili çift sim kartlı bir telefon yok" diye bir mesaj vardı. Bu doğrumudur acaba?
Forumda bu özelliklerde telefon kullanan ya da kullanmasa da bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.