Merhabalar,
Çalıştığım veteriner kliniğinde benim sorumluluğum dışında olan bir hayvan kafesten kaçıp gidiyor. 28 Ağustos tarihinde tam 1 yıl olacak işe başlayalı. Patronlarım da tanıyabileceğiniz en cimri insanlar. Muhtemelen 1 yılın ardından işten çıkartılmam gerekirse kıdem tazminatı talep edeceğimi düşünerek kaçan hayvandan sorumlu tutuldum. kısacası bahane arandı bu işin altında. Personel kediyi taşıma çantasından çıkartmamış. Kedi de sabaha karşı çantanın kapağını açmayı becerip yine personelin açık unuttuğu camdan dışarıya gitmiş. Kedi bir daha bulunamadı. Ortalıkta yok.
Vel hasıl, günah keçisi ben oldum. Bu süreç zarfında kıdem tazminatı hak etmesem de 28 günlük ihbar süreci içerisinde ihbar etmeden işten çıkartıldığım için ihbar tazminatı hakkı elde ediyorum. Normal şartlarda bunu vermesi gerekirken bana bizi zor duruma düşürdün, bunu haketmiyorsun vermeyeceğiz pazartesi günü gel istifa dilekçeni imzala dediler. Ben de istifa etmiyorum işten çıkartılıyorum bu yüzden haklarımı almadan herhangi birşeye imza atmam dedim. Pandemi süreci boyunca işten çıkartma yasak diye biliyorum. Bu süreci nasıl yönetmem gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Gerçekten zor bir duruma düştüm ve bir süre iş bulabileceğimi hiç sanmıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. İyi günler dileğiyle,