digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emrah Safa Gürkan fluTV'deki videolarından birinde demişti ki "TÜRK HALKI %50 BÖLÜNME FIRSATINI HER YAKALADIĞINDA BUNU KULLANIR" )))
Çok gülmüştüm ama bu insanın doğasında var galiba sadece Türklerde değil.
Dünyada sınıf farklılığını ortadan kaldırmak mümkün değil, dinleri, ırkları, cinsiyeti ortadan kaldırsak iphoncular, androidçiler diye dünya ikiye bölünüyor)))

Bir telefon alırken ilk bakacağınız şey fiyatıdır, çünkü paranızın yettiği modeller içinden bir tercih yaparsınız.
Iphone'a giydirenlerin çoğunun asıl sorunu iphone alacak bütçelerinin olmamasıdır.
İstesem alırım diyenlerin de çoğu hikaye okur, o istesem alırımın altında başka yerden kısıp telefona para harcayabilirim önermesi vardır.
Yani gerçekten fiyat önemli olmasa insanların büyük bölümü ios ekosistemine girer.
Widget desteği yok iphone'da demiş konuyu açan arkadaş. Androidlerde widget başbelasıdır.
Androidlerde widget raminizi ve şarjınızı sömüren, o widgetı yazan dandik yazılımcıların telefonları da dandikleştirmesini sağlayan 3rd party eklentilerdir widgetlar.

Kişisel telefonum iphone, iş telefonum samsung. Yani senelerdir aynı anda hem iphone hem android kullanıyorum.
Iphoneda da Samsungda da hep 2 model geriden takip ederim hem daha yavaşlamamış olur hem de fiyatı makul bir yere düşmüş olur.
Neden 2 iphone ya da 2 android kullanmıyorum? Çünkü ikisinin de kendine göre avantajları var.
Ama eğer tek marka seçmem gerekseydi kesinlikle iphone seçerdim.
Iphone beğenmeyenler androidin saçma sapan cıncık özelliklerini öne sürerler.

Oysa telefon tüm gün teknoloji meraklısı ergenler gibi menülerinde, ayarlarında gezeceğin bir oyunca değil.
Telefon kullanılmak için üretiliyor, günlük hayatını kolaylaştırmak için icat ediliyor.
Apple size bir ekosistem sunuyor, saat telefon tablet tvbox laptop vs...
Hepsi aynı hesapla bir birine entegre şekilde çalışıyor.
Yedekleme, veri aktarma vs derdin yok...
Ve herşey native olduğu için stabil.
12 gb ramli androidler ile 4 gb ramli iphone u yanyana getirdiğinizde iphone daha akıcı çalışıyor.

Yani böyle fanatiklik yapmaya gerek yok.
Iphone ve Android bir siyasi parti, bir futbol takımı değil.
Çocukça bir ürik asit yarıştırmanın alemi yok.
Herkes beğendiği telefonu almakta kullanmakta özgür.
Ama sizin amacınız üzüm yemek değil bağcı dövmekse bir dakika derler.
Androiddeki widget uygulaması ios da yeni geliyormuşmuş.
Peki kardeşim SİRİ 2012 de ios a geldi, Android'e gelmesi 5 sene sürdü, 2017'de geldi ona neden bir şey söylemiyorsun.
Ekrandaki dandik grafikler mi önemli? Yoksa handsfree telefonla konuşup işlem yaptırabilmek mi önemli?
Gereğinden fazla mükemmellikte açıklama olmuş