İlk çıkan iphonedan itibaren ortalama her 5 veya 6 senede bir iphone alırım. Sırasıyla 1, 5 ve 11 pro yani. Yenisini alma sebebim de sadece köklü değişim (malum 1-5-11pro arasındaki farkları anlatmaya gerek yok) ve en yeni ios versiyonunu (kullandığım uygulamaların desteği, yeni özellikler..vs) kullanabilmek.

Çevremde çok fazla android kullanıcısı ve fanatiği var. Ben yeni bir iphona geçeceğim zaman eski telefonumda istisnasız yavaşlama, güvenlik sorunu/endişesi, stabilitede aksaklık gibi olaylar yaşamadım ve dediğim gibi, zaten geçiş sebebim bunlar değil. Fakat çevremdeki android kullanıcıları bu saydığım problemden en az birini mutlaka yaşadılar.

Ben iphoneu kısacası doğrudan ios için alıyorum. Herhangi bir apple ürünü öncelikle yazılımı için alınır bu arada. Apple hiç bir zaman donanım konusunda iddialı/gösterişli olmamıştır, uzmanlık alanı yazılımdır. Cihazlarında kullandığı işletim sistemini merkeze alıp, donanımlarını ona göre üreticilere tasarlattığı için stabiliteyi yakalıyorlar.

İlk versiyondan beri ios kullanan biri olarak "neden ios?" sorusunun cevabına şu üç özelliği rahatlıkla verip, konuyu kendi açımdan kapatıyorum; kullanıcı deneyimi, güvenlik ve stabilite.

Bu arada gerçekten nadirdir android kullanıp ta, iosu takdir eden (veya tam tersi)