Merhabalar, ben bugün bir fabrikada iş başı yaptım. Evraklarım herşey tam. Sabah iş üstü pantalonu verdiler. Neyse üstümü giydim iş ayakkabısı haftaya vereceğini söylediler. Başladım çalışmaya bir çalışan bana iş ayakkabın yokmu neden öyle çalışıyorsun bişey felan olur diye. Kendisinin 0 yedek ayakkabısını felan verdi. (Ayakkabı vermediler iş üstü pantolon aldığıma dair imza attım sadece) neyse sabah başladım vira bismillah, paydos etmemize 2 saat felan var. Ben iş kazası geçirdim. Sol el baş parmağıma çekiç vurdum. Parmağım kırıldı gitti artık dedim . Götüntü atmayacağım çünkü davul gibi ortaya çıktı. Beni hemen acile götürmeye Çalıştılar bana dediler ki iş kazası geçirdiğini söyleme evde balkonda bişey yaparken oldugunu söyle dediler. Nedenini sorduğumda sigorta girişinin bugün yapılmadığını söylediler şok oldum. Allah korusun kafama bişey düşse ölsem hesabını kim verecek ? Neyse bende iş kazası geçirdiğimi tutanağa yazacağımı beyan ettim. Yolda abimi aradım iş güvenliği uzmanı kendisi. İnsan kaynakları ile görüştüğünü söyledi abim bana hastaneye giderken raporda evde oldugunu söyle dedi. Tamam dedim bende neyse röntgen çektik. Parmağımda çatlak olduğunu gördük. Platin parmak alçı denilen şeyden yaptırdım. Doktor, eğer sızıntın çok olursa direk gel randevusuz olarak alçıya aldıralım vb. Bişeyler söyledi. Tamam dedim. Eve geldim babama anlattım durumu keşke rapora iş kazası oldugunu söyleseydın hastane polisine dilekçe verseydin diye. İş işten geçmişti. İş yeri abime. Pzartesi hastaneye gitsin rapor alsın dedi. Kaç gün ise. Olay öyle kaldı. Şuan sizce ne yapmalıyım parmağımın ağrısından duramıyorum.

Hak hukuk nedir. Bu konulara biraz cahilim 20 yaşındayım çok çalışmadım çünkü. Yardımcı olursanız
Çok mutlu olurum

Not , 10 dakıkadır bu yazıyı tek elimle yazmaya çalıştım. Kafam çok karışık anlamadıysanız kusuruma bakmayın