Profesor112 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 1-1.5 sene boyunca her hafta sonu 2 defa otostop çekerdim ve şehirler arasıydı.

1- Koronadan dolayı almamazlık yapabilirler yani şansınız daha düşük.
2- Yanınızda kendinizi koruyacağınız bir el aletiniz olsun tehdit niteliğinde, bazıları niyeti bozuyor. Hatta benim karşılaştıklarımın %70'i niyeti bozuktu.
3- Yol yorgunuyum zahmet olmazsa omuzlarım ağrıyor bir masaj yap derlerse aman deyim. Ben bilmem ayağına geç ve kesinlikle yapma.
4- Çok konuşup bıktırma az konuşup usandırma. Şoför nasıl biriyse ona göre davran.
5- Atıyorum 10 defa otostopla biryere gittiysem 9.5'u karnımı doyurdu. Bunu bilerek erzak al, sende öyle olurmu bilmiyorum 2 kişi olacağınız için böyle birşey yapmayabilir.
6- Vaktin bol olması gerekiyor, tırlar ve kamyonlar 3-4 saatte bir mola vermesi gerekiyor yarımsaat kadar. Hem tekerleri serinliyor hemde takografmıdır nedir ona mola süresini belirtiyor mola vermezsen cezası var sanırım. Uyuma durumu yaşanmaması içinde olabilir.
7- 1 kişi herzaman için 2 kişiden daha kolay kabul edilir.
8- Yüzünüzü saklamayın tipinize bakarak kamyoneti durduruyorlar.
9- Asla ve asla valiz veya büyük bir çanta ile otostop çekmeyin Şansınız %80 azalır. Sırt çantası vs kullanın.
10- Otostop çekeceğiniz yer tek şeritli olmamalı ve tır veya kamyonun durabileceği biryer olmalı yoksa frene basıyorlar bakıyorlar duracak yer yok ve tehlikeli devam ediyorlar.

Edit///////
11- Asla ve asla ne taşıdığını sorma, anlamsız şekilde sinirleniyorlar veya şüpheleniyorlar çalacakmı diye sanırsam.
12- Kargo araçlarına otostop çekme otobüslerede otostop çekme almıyorlar. (Ben sadece 1 defa bindim ondada dayı yolda kim varsa toplamış araç çekicisi pavyon gibiydi)
Akllıma geldikçe eklerim. Kolay gelsin
çok sağolun hocam pazar a erteledik 1 gün daha süremiz var