Mecburen siyasete gidecek abi bunun başka yolu yok ki.
Ben şahsen tüketiciyim ama bir bilgisayar satın almışsam onu yıllarca kullanmaya devam ediyorum. Bir alısün satın almışsam ertesi yıl yeni modeli çıkınca yenisini alacağım diye masraf etmiyorum. Bazı insanlar asgari ücretle çalışıp bilmem kaç bin liralık alete para veriyor. Cebinde parası olmadığı hâlde borca giriyor. Yeni modeli çıkınca değiştirmeye bakıyor. Üretimi yapacak olan zaten müteşebbis iş adamları olabilir ama ülkemizdeki iş adamlarının birçoğu dışarıdan aldığı mala kendi markasını vurup satmağa yönelmiş durumda. Yerli marka diye bildiğiniz bir uydu alıcısının yazılımını arıyorsunuz bir bakıyorsunuz falanca yabancı markanın yazılımı karşınıza çıkıyor. O yabancı markayı internette arattığınızda ise sizdeki uydu alıcısının aynısını bulabiliyorsunuz. Yerli firma o cihazı Türkiye'ye getirtiyor, kutusuna kendi markasını vuruyor, yazılımında da logoyu kendi logosuyla değiştiriyor. TÜBİTAK yerli işletim sistemi diye yabancı bir Linux dağıtımına makyaj yapıp dağıtıyor ya, biraz onun gibi.