Turkic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu çok da tafsilatlandırmak istemedim. Çünkü o zaman iş siyasete doğru kaymaya başlıyor. Üretmeden tükettiğimiz için ülkeye giren döviz yurt dışına çıkmış oluyor. Hatta Türkiye'de internet hızı, hususen de upload hızı düşük. Bulgaristan ile mukayese yapanlar olmuş mesela, internet upload hızlarını da kıyaslayabilirsiniz. Bizde hız düşük olduğu için yurt dışı hostinglere bir sürü para gidiyor.
Mecburen siyasete gidecek abi bunun başka yolu yok ki.

Mesela sen gerçekten üretiyor musun? Üretmiyorsan neden üretmiyorsun?

Eminim ki üretme şansın olsa sana o imkânlar tanınsa sen üretirsin seni tanımıyorum ama sen bu platformda isen eminim ki içinde o istek o hayal vardır.

Lakin üretim aşamasında değilsen merak ediyorum neden üretim süreçlerinde yoksun da tüketim süreçlerinde varsın.

Ha eğer üretim sürecindeysen hadi gel yaşadığın zorluklardan, bürokrasiden, alamadığın emek karşılığından konuşalım.

Yani bu iş siyasetin ana konusu ve bu konuyu konuşurken aman gücenirler siyasete değinmeyelim.

Lakin içinde bulunduğumuz kötü durumu eleştirelim, kıyas yapalım vs diyemeyiz.

İyi niyetinizi anlıyorum ama bu konuyu artık klişelere boğmak her olay karşısında sadece mizah kasmaya çalışan muhalefet partileri gibi olmakla aynı şey

Dipnot olarak mesajım sizin şahsınıza yönelik değil, genel toplum yansımamıza yöneliktir.